Laura en Senne maken zich op voor een eigen zaak. 

Laura en Senne maken zich op voor een eigen zaak. © Joren De Weerdt

Jong koppel neemt bekende bakkerij in Berlaar over: “We zijn inderdaad een uitstervend ras”

Berlaar, Nijlen, Lier -

De vroegere bakkerij Marien in de Schoolstraat in Berlaar heeft een overnemer gevonden. Een jong koppel met roots in Nijlen en Lier wil de bakkerij heropenen vanaf 10 december. “We komen terecht in een heel fijn dorp”, klinkt het.

Bert Provoost

Senne Van Tendeloo en Laura Gil Mouriño (beiden 24) zijn al jarenlang beste vrienden. Twee jaar geleden sloeg de vonk over en werden ze ook een koppel. Ze werkten daarna ook samen bij bakkerij Romy in Nijlen: hij aan de ovens en zij in de bediening. “Ik was ’s avonds nog aan het studeren voor kleuterjuf en overdag werkte ik bij bakker Romy in de winkel. Ik heb er ontdekt dat zo’n bakkerij echt iets voor mij was. Ik heb een groot hart voor kinderen, maar het contact met de klanten vind ik nog leuker. Voor Senne was het altijd al zijn droom om ooit iets voor zichzelf te beginnen als hij een partner zou hebben die er mee in geloofde. Dus hebben we beslist om er helemaal voor te gaan”, vertelt Laura.

De twee kwamen op het idee om de zaak in Berlaar te gaan bekijken toen ze in juni het artikel in deze krant lazen over de laatste werkdag van Patrick Marien, die de familiezaak na ruim een eeuw sloot en naar een overnemer op zoek ging. “We zijn er meteen langsgereden en hebben een afspraak gemaakt. Daarna zijn we nog naar drie of vier andere bakkerijen in de buurt gaan kijken, maar niets kon tippen aan deze zaak. We hebben hier heel veel ruimte en we komen terecht in een heel fijn dorp”, zegt Laura.

Er beweegt weer wat in het pand in de Schoolstraat.

Er beweegt weer wat in het pand in de Schoolstraat. © Joren De Weerdt

Jonge mensen die een bakkerij willen overnemen: ze zijn eerder de uitzondering die de regel bevestigen. “We zijn inderdaad een uitstervend ras”, lacht Senne, die een bakkersopleiding volgde bij PIVA in Antwerpen. “Maar ik werk al zes jaar in een bakkerij en ben het gewoon om ’s nachts te werken. Ik vind het niet zo erg. Je boet inderdaad heel wat in op sociaal vlak, maar langs de andere kant ben je wel je eigen baas en kan je doen wat je graag doet. Ik weet ook waarvoor ik het doe: om een mooie zaak op te bouwen voor de rest van ons leven.”

Laura knikt. “Ik heb het geluk dat Senne echt mijn beste vriend is, hij zal dus de hele dag naast mij staan en dat is me veel waard. Dan is het niet zo erg dat je op andere vlakken ook opofferingen moet maken. Ik vertrouw er blindelings op dat het goed gaat komen”, klinkt het enthousiast.

Warme reacties

Het koppel, dat overigens net over de grens van Berlaar met Koningshooikt woont, wil de zaak in het begin met twee runnen. “Aangevuld met jobstudenten in de weekends. We willen ons vooral focussen op de echte bakkersproducten: brood, pistolets, patisserie, enzovoort. Dat moet allemaal vers en ambachtelijk bereid zijn zoals dat hoort bij een goeie warme bakker”, zegt bakker Senne.

De twee kregen alleszins al veel warme reacties uit de buurt. “Het doet ons ongelofelijk veel deugd om te horen dat mensen blij zijn dat het hier weer opengaat. Dat is misschien normaal, want ze zijn hier al honderd jaar een bakker gewoon. We gaan de komende weken nog de laatste leveranciers zoeken, testjes doen, opfriswerken uitvoeren en we wachten nog op enkele nieuwe machines. We hopen bakkerij Van Tendeloo te kunnen openen op vrijdag 10 december. We staan alleszins te popelen om er aan te kunnen beginnen.”MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio