© Karel Hemerijckx

Flitsmarathon in regio Mechelen: meer dan 1.000 chauffeurs te snel

Regio -

De politiezones uit het arrondissement Mechelen hebben woensdag deelgenomen aan de flitsmarathon. De hele dag waren er controles. Alleen in Mechelen en Willebroek werden al meer dan 1.000 chauffeurs geflitst. Ook elders werden snelheidsduivels betrapt.

De politiezone Mechelen-Willebroek voerde op vijftien plaatsen snelheidscontroles uit. Van de bijna 9.000 gecontroleerde voertuigen, reden er 1.004 te snel. Vooral de resultaten van de actie in de Kadodderstraat (zone 30) vielen op: daar reed 30% te snel. Op de Blarenberglaan werd een bestuurder geflitst met 91 kilometer per uur. Op die plaats mag maximaal 50 worden gereden.

In Klein-Brabant reed bijna 5% te snel. Op de N16 in Bornem werd een auto geflitst met een snelheid van 133 kilometer per uur, terwijl er maximaal 90 kilometer per uur mag gereden worden. In de Wilgenweg in Sint-Amands werden dan weer de meeste snelheidsovertredingen vastgesteld.

Politiezone Heist betrapte 123 bestuurders die te snel reden. Opvallend waren de resultaten op de Itegemsesteenweg. Daar reed bijna 10% van de voertuigen te snel.

Ook de lokale politie Bodukap nam deel aan de flitsmarathon. In de Houwstraat in Putte reden 14 auto’s te snel. De hoogst gemeten snelheid daar bedroeg 110 kilometer per uur. Op die plaats mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. Er waren ook controles op de Mechelsebaan in Duffel (10 overtredingen) en Heisbroekweg in Sint-Katelijne-Waver (4 overtredingen).

In Lier werden 87 snelheidsovertredingen vastgesteld op zeven locaties. Op de Lintsesteenweg, wat een zone 50 is, werd iemand betrapt die maar liefst 114 km per uur reed (tdk, svds)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio