Eén van de werken van in het Fort 5. 

Eén van de werken van in het Fort 5. 

Edegems binnenfort ontvangt expo ‘Geworteld’

Edegem -

Op de eerste verdieping van het binnenfort van Edegem staan vanaf zaterdag tot en met 31 oktober beeldende kunstwerken van het collectief FàS. De werken van de expo Geworteld werden in situ of met oog voor de historische omgeving van het fort opgebouwd.

Het initiatief KNSTWRK wil in het Fort 5 van Edegem verder uitgroeien tot de site bij uitstek voor hedendaagse beeldende kunst in de regio. Met het kunstenaarscollectief FàS, bestaande uit Alexandra Cool, Ine Lammers en Bie Garcet, voegt het een nieuwe belevingstentoonstelling toe aan zijn verhaal.

De drie kunstenaars gaan met hun werken in dialoog met de bijzondere omgeving van het binnenfort. Voor de uitwerking maakten ze gebruik van materialen, zoals takken, stammen, gras, bladeren en aarde, die ze in de omgeving vonden. Voor de literaire aanvulling bij de kunst zorgt Guido De Bruyn.

De toegang tot Geworteld aan de Vestinglaan is gratis. Tot eind oktober is de expo iedere zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur geopend. Op zaterdag 30 oktober vindt om 11 uur de finissage plaats. (fisp)

Licht en donker spelen een grote rol in de expo.

Licht en donker spelen een grote rol in de expo. © RR

De kunstenaars werkten met materialen van het fortdomein.

De kunstenaars werkten met materialen van het fortdomein. © RR