© rtv

Dubbele borden geven inrijverbod voor doorgaand vrachtverkeer aan

Baarle -

In het centrum van Baarle geldt sinds donderdag een inrijverbod voor doorgaand vrachtverkeer. Als het effect daarvan onvoldoende blijkt, volgen politiecontroles.

Ondanks de aanleg van de randweg reden er nog te veel vrachtwagens door het centrum van de enclavegemeente. Er werden adviesborden geplaatst, maar die hadden te weinig effect. Daarom komen op negentien plaatsen dubbele borden, Belgische en Nederlandse, die duidelijk maken dat verkeer van meer dan 3,5 ton niet is toegelaten. “We verwachten dat verbodsborden meer doeltreffend zijn dan adviesborden”, vertelt schepen van Mobiliteit Philip Loots (N-VA) van Baarle-Hertog. “Als na de eerste evaluatie blijkt dat de naleving onvoldoende is, dan start de politie met handhaving. Ook op de invalswegen van ons deeldorp Zondereigen staan borden om doorgaand vrachtverkeer te verbieden.”

Wethouder Hans Van Tilborg van Baarle-Nassau en schepen Philip Loots van Baarle-Hertog bij de Belgische en Nederlandse verbodsborden. 

Wethouder Hans Van Tilborg van Baarle-Nassau en schepen Philip Loots van Baarle-Hertog bij de Belgische en Nederlandse verbodsborden. ©  ram

Samen met wethouder Hans Van Tilborg van Baarle-Nassau onthulde Philip Loots op de rotonde van de randweg met de Alphenseweg de dubbele borden voor het inrijverbod. Bestemmingsverkeer is toegestaan, net als lijnbussen en landbouwvoertuigen. “Dit maakt deel uit van het gemeentelijk mobiliteitsplan dat samen met Baarle-Nassau is opgesteld. De zone 30 wordt uitgebreid, er komen fietsstraten en aan de oostkant leggen we een nieuwe parking aan. Het moet een inhaalbeweging worden voor de zwakke weggebruiker op koning auto”, aldus Philip Loots. (ram)

MEER OVER Mobiliteit Kempen