Delegaties van de tien deelnemende steden en gemeenten. 

Delegaties van de tien deelnemende steden en gemeenten. © Stad Mechelen

Tien lokale besturen bundelen krachten voor sociale tewerkstelling: “Werkgevers overtuigen om mensen kansen te geven”

Regio -

Tien lokale besturen uit de Mechelse regio verenigen zich in de nieuwe ‘Interlokale Vereniging Regie Sociale Economie Rivierenland’. Op die manier willen de gemeentebesturen extra inzetten op sociale tewerkstelling en de doorstroom naar de reguliere economie verbeteren.

Stijn Van de Sande

De tien steden en gemeenten die de krachten bundelen zijn Mechelen, dat optreedt als beherende gemeente, Bornem, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. Samen willen ze van sociale economie en tewerkstelling en maatschappelijk verantwoord ondernemen een echt speerpunt maken.

Luc Van Houtven, schepen in Duffel werd aangeduid als voorzitter van de nieuwe ‘Interlokale Vereniging Regie Sociale Economie Rivierenland’. Hij wordt bijgestaan door ondervoorzitter An Coen, schepen in Katelijne. “De sociale economie is cruciaal om mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven en hun talenten te ontwikkelen”, zeggen ze. “Door samen te werken kunnen we de sector extra ondersteunen, maar ook de brug maken richting de reguliere economie.”

Werkgevers overtuigen

“In de regio Rivierenland zijn er vandaag al heel wat ondernemers maatschappelijk betrokken”, zegt Van Houtven. “Zij bieden bijvoorbeeld ruimte voor individueel maatwerk en trajectbegeleiding voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. We willen nog meer ondernemers en werkgevers in onze regio overtuigen om zich in te zetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

“Door de krachten te bundelen, bouwen we aan een dynamische en lokaal verankerde sociale economie”, klinkt het. “Iedere gemeente heeft lokale ervaring, waar andere gemeenten van kunnen leren. Bovendien kunnen we door samen te werken ook een ruimer netwerk van ondernemers aanspreken die actief zijn binnen de sociale, maar ook de reguliere economie.”

Dankzij de samenwerking kan de interlokale vereniging ook rekenen op Vlaamse steun. Met die extra middelen wordt een projectmedewerker aangeworven.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio