© BELGA

Meer dan duizend bestuurders rijden te snel tijdens flitsmarathon

Mechelen, Willebroek -

De politiezone Mechelen-Willebroek nam afgelopen woensdag opnieuw deel aan de nationale flitsmarathon. Op vijftien plaatsen werden er mobiele snelheidscontroles uitgevoerd, maar vooral in de Kadodderstraat werd te snel gereden. Maar liefst 30% van de bestuurders duwde het gaspedaal er te diep in.

Tijdens een periode van 24 uur voerde de politie op vijftien verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek snelheidscontroles uit. In totaal werden 8704 voertuigen gecontroleerd. 1004 bestuurders duwden het gaspedaal iets te diep in. Dat is 11,5% en het hoogste aantal in meer dan twee jaar. Enkel tijdens de flitsmarathon in april 2020 werd met 11,1% een gelijkaardig percentage behaald.

“In de Kadodderstraat in Mechelen reden de meeste mensen te snel”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Tijdens de ochtendspits reed maar liefst 30% van de bestuurders er sneller dan de 30km/u die toegelaten is. In de Dellingstraat, eveneens een zone 30, werd dan weer een bestuurder geflitst aan een snelheid van 61 km/u.”

Ook enkele andere bestuurders lieten zich in negatieve zin opmerken. “Zo werd er op de Blarenberglaan een automobilist geflitst aan 91 km/u, terwijl de maximumsnelheid er 50 km/u is”, aldus Van de Sande. En aan Brielen in Willebroek klokte iemand af aan een snelheid van 80 km/u. Ook daar is de toegelaten snelheid 50 km/u.”

“In de toekomst zullen we, ook los van overkoepelende initiatieven zoals de nationale flitsmarathon, snelheidscontroles blijven uitvoeren”, benadrukt Van de Sande.  (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio