© Victoriano Moreno

Nieuw speelterrein geopend in Leeuwerikpark

Berchem -

Het district Berchem heeft woensdagnamiddag het nieuwe speelterrein in het Leeuwerikpark feestelijk geopend. Aan de aanleg van het terrein ging een participatietraject met de buurt vooraf.

“De nieuwe speeltuin heeft een ietwat andere locatie gekregen”, zegt districtsschepen van Jeugd Kris Gysels (Open Vld). “We moesten namelijk rekening houden met het toekomstige Ringpark Groene Vesten. Daarnaast is er ook gezocht naar meer onmiddellijke speelaanleidingen zoals klimbomen. De nieuwe ligging maakt de speeltuin ook meer zichtbaar en toegankelijker.” 

De aanleg van het speelterrein is er gekomen na een participatietraject met de buurt. “De keuze viel op een zone waar speeltoestellen nauw geïntegreerd konden worden met klimbomen. Met een kwinkslag wordt er ook verwezen naar de naam van het park, door her en der te verwijzen naar de leeuwerik, onder meer door middel van een nestschommel.”

Normaal gezien was de opening van het speelterrein gepland voor het voorjaar maar door corona werden de speeltoestellen pas later geleverd. Daardoor geraakten de werken niet klaar voor het bouwverlof. “Dat had tot gevolg dat ook het inzaaien van het gras vertraging opliep. Het terrein moest ook tijdelijk afgesloten worden om het gras de nodige groeikans te geven. De vertraging was jammer voor de afgelopen zomer, maar het resultaat mag er wel zijn”, stelt Gysels.

 evw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio