Martinus Dienjens maakt zich zorgen over de stabiliteit van de bomen achteraan, die onder de verantwoordelijkheid van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning vallen   

Martinus Dienjens maakt zich zorgen over de stabiliteit van de bomen achteraan, die onder de verantwoordelijkheid van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning vallen  ©  Patrick De Roo

Buur bezorgd over 35 meter hoge bomen: “De Ideale Woning moet veiligheid garanderen”

Wilrijk -

Martinus Dienjens uit de Albert Dickschenstraat in Wilrijk maakt zich zorgen over de 35 meter hoge bomen in zijn wijk. Al maanden probeert hij bij sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning de situatie aan te kaarten, zonder reactie. Tot woensdag, nadat ondergetekende naar de persdienst belt om te informeren naar de situatie.

Jan Stassijns

Wilrijkenaar Martinus Dienjens moest zich woensdagochtend even in de ogen wrijven. Hij kreeg onverwachts bezoek van de wijkconsulent van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning. De man kwam de situatie van enkele 35 meter hoge bomen inschatten in de achterliggende tuinen. Dienjens maakt zich al lange tijd zorgen over de veiligheid. “Die bomen vangen ongelofelijk veel wind”, zegt hij. “Als het waait zie je de bomen heen en weer gaan en lijkt het alsof ze het gaan begeven. Er vallen af en toe al grote takken naar beneden. Eén van de bomen helt elk jaar meer en meer over. Vroeg of laat gaat er iets gebeuren.”

En dus besloot Dienjens enkele maanden geleden om de situatie aan te kaarten bij De Ideale Woning, de eigenaar van de gronden waar de bomen op staan. “Aan de telefoon zijn de medewerkers heel vriendelijk, maar daarna blijft het stil en krijg ik geen reactie meer.”

Werner De Gres, districtsraadslid voor Vlaams Belang in Wilrijk en partijgenoot Sharon De Keyser ondernamen ook verschillende pogingen, opnieuw zonder resultaat.

Werner De Gres, districtsraadslid voor Vlaams Belang in Wilrijk en partijgenoot Sharon De Keyser 

Werner De Gres, districtsraadslid voor Vlaams Belang in Wilrijk en partijgenoot Sharon De Keyser ©  Patrick De Roo

Tot woensdag dus, toen de wijkconsulent voor de deur stond, nadat ondergetekende contact opnam met de persdienst om te informeren naar de situatie. “Het gaat inderdaad om 35 meter hoge bomen in tuinen of percelen die eigendom zijn van De Ideale Woning”, bevestigt woordvoerder Lutgard Heyvaerts namens De Ideale Woning. “We hebben vandaag (woensdag, red.) nog contact opgenomen met een boomchirurg. Hij komt op 11 oktober kijken om de toestand van de bomen in te schatten en te bekijken welke acties nodig zijn. Als het enigszins kan wordt de boomchirurg vandaag nog ter plaatse gestuurd.”

Dienjens is tevreden dat er schot in de zaak komt. “Hier spelen veel kinderen in de tuinen. Hopelijk wordt er iets aan gedaan voor er echt iets gebeurt. Ik wil de bomen niet weg, he, maar ze moeten wel onderhouden worden om de veiligheid te garanderen en dat is de verantwoordelijkheid van De Ideale Woning.”

“Een van de bomen helt elk jaar meer en meer over”, zegt buurtbewoner Martinus Dienjens. “Als het waait zie je de bomen heen en weer gaan en lijkt het alsof ze het gaan begeven.”  

“Een van de bomen helt elk jaar meer en meer over”, zegt buurtbewoner Martinus Dienjens. “Als het waait zie je de bomen heen en weer gaan en lijkt het alsof ze het gaan begeven.”  ©  Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio