De bareel staat tijdelijk open, maar hij is niet kapot. 

De bareel staat tijdelijk open, maar hij is niet kapot. ©  kma

Bareel open voor loonwerkers, maar zonder machtiging mag u er niet door

Pulderbos, Vorselaar -

De beruchte brokkenbareel in de Reebergenlaan op de grens Pulderbos-Vorselaar staat al enkele dagen open. Toch is de slagboom niet voor de achtste keer geforceerd. “Het is een tijdelijke maatregel voor de loonwerkers nu het maïsoogstseizoen op volle toeren draait”, legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven uit. “Het is niet de bedoeling dat gewone personenwagens er nu opnieuw passeren.”

Kristin Matthyssen

De bareel op de Reebergenlaan op de grens Pulderbos-Vorselaar werd in de derde week van augustus voor een zevende keer vernield. Uit camerabeelden bleek dat een groep fietsers bewust halt hield om de bareel te beschadigen. Ze kwamen terug van de afsluitende kermisfuif, de zogenaamde boemelnacht, in Pulderbos. De kosten werden intussen verhaald op de vandalen.

Er werd gedacht dat de bareel nu een dikke maand later opnieuw geforceerd is of in panne staat. “Maar dat is niet het geval”, zegt burgemeester Van Hove. “We hebben de slagboom zelf tijdelijk naar boven gezet, zodat landbouwers en loonwerkers niet steeds een code moeten intikken om de bareel te openen nu het oogstseizoen volop bezig is. Niet-plaatselijk verkeer zonder speciale machtiging mag er niet passeren.”

Wie het toch probeert, let beter op. “De camera’s doen hun werk. Van de zeven beschadigingen, hebben we zes keer de dader kunnen identificeren, ofwel heeft hij zichzelf vrijwillig gemeld. Ook over de aansprakelijkheid is er nooit discussie geweest.”

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio