Filmpje toont sloop van 54 meter hoge Kielparktoren

De voorbije drie maanden werd een van de drie iconische Kielparktorens gesloopt. Daardoor verandert tijdelijk het landschap op het Antwerpse Kiel. Een camera filmde het hele proces van toren tot puin. Later verrijst er een nieuw bouwwerk dat sterk zal lijken op het gesloopte gebouw, maar voldoet aan alle hedendaagse wooneisen.

dvtBron: Eigen verslaggeving

De drie torens dateren van 1959, en waren tot op het geraamte uitgeleefd. Daarom startte Woonhaven Antwerpen met de sloop van de drie torens. Bij de sloop van de eerste toren werd maar liefst 6.500 ton beton en 200 ton wapeningsijzer afgevoerd.

Toch hadden de bouwwerken, naar de hand van architect Jos Smolderen, die mee de Boerentoren ontwierp, een architecturale waarde. Daarom zullen de nieuwe torens worden opgetrokken in de stijl van en als eerbetoon aan de afgebroken Kielparktorens. Bovendien zullen ze voldoen aan alle hedendaagse eisen op het vlak van comfort en energiezuinigheid.

Op dit moment is de aannemer al gestart met het plaatsen van 153 grondverdringende palen als basis voor de fundering van het nieuwe gebouw. Het nieuwe gebouw zal opnieuw 96 appartementen tellen, verdeeld over zestien verdiepingen, en is uitgerust met de meest duurzame technieken.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio