De Notenkrakers bereidden de musical voor op kamp in Tessenderlo. 

De Notenkrakers bereidden de musical voor op kamp in Tessenderlo. © DNK

Notenkrakers brengen musical De kauwgomgangsters

Wuustwezel -

Tijdens hun jaarlijks kamp oefenden de leden van jongerenkoor De Notenkrakers voor hun jaarlijkse musical. Die voeren ze op in GC Kadans.

‘De kauwgomgangsters’ is een musical van Marian van Gog & Ton Kerkhof, uitgegeven door Benny Vreden Producties. Koorleider Wim Keteleer zorgde voor de regie. De Notenkrakers konden dit jaar terug genieten van een 10-daags zangkamp in Tessenderlo. Naar jaarlijkse gewoonte werd daar een musical, met zang en dans, ingeoefend. Die voeren De Notenkrakers op in Kadans op zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 oktober. “Het wordt een vrolijke, spannende musical met zang en dans over een garage die alle problemen oplost met kauwgom”, melden de Notenkrakers. “Tot de voorraad op is. Wat dan?”

Het jongerenkoor De Notenkrakers vzw, voor jeugd van 8 tot 18 jaar, is een vereniging met als doel jongeren op een eigentijdse wijze te laten zingen. “Wij hebben een uitgebreid repertoire. We zingen in de misvieringen in de kapel van Baken, treden soms op, en eenmaal per jaar gaan wij op kamp en oefenen een musical in die wij tijdens het derde weekend van oktober in Kadans spelen. Door allerlei nevenactiviteiten als de gezelschapsspelavonden, instuif, jaarlijks kamp en jaarlijkse tententocht hebben we een hechte binding onder de koorleden.” Vanaf + 12 kan je terecht in het clubhuis van de Notenkrakers ’t Klaske. Elke vrijdag- en zaterdagavond is er wel wat te doen in het lokaal achter de kapel: babbelen, dansen, filmkijken, bingoavond. Het koor repeteert in de kapel van Braken, elke zaterdag van 17.45 tot 19 u.

De Notenkrakers treden regelmatig op, zoals hier tijdens een kerstconcert.

De Notenkrakers treden regelmatig op, zoals hier tijdens een kerstconcert. © Neel Vermeiren

Wie wil kan nog verder zingen bij de X-Nuts. Van deze groep wordt verwacht dat zij muziek kunnen lezen, en eventueel zelf instuderen. Zij leggen zich toe op alle muziekgenres: klassiek, blues, jazz, gospel. Ze oefenen in de kapel van Braken, elke zaterdag van 20 tot 22 u. (vw)

GC Kadans, zaterdag 16 oktober 2021 om 20 u, zondag 17 oktober 2021 om 15 u. Toegang: 8 euro. Reserveren verplicht bij Wim Keteleer, 03/669.78.55 of wimketeleer@hotmail.com
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio