Wagen knalt tegen paal van bovenleiding: tramverkeer richting Mortsel tijdlang verstoord

Berchem -

Door een ongeval op de Grotesteenweg in Berchem was het tramverkeer richting Mortsel woensdagmorgen een tijdlang verstoord. Een wagen knalde op de middenberm tegen een paal van de bovenleiding, die door de impact hersteld moest worden.

Het ongeval gebeurde iets voor zes uur. “Aan de Grotesteenweg, ter hoogte van de Fruithoflaan, verloor een wagen de controle over het stuur en botste tegen een paal van De Lijn. De bestuurder van 39 jaar raakte lichtgewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De man legde een negatieve ademtest af”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De wagen moest getakeld worden, wat voor verkeershinder zorgde. “Het valt niet uit te sluiten dat de slechte staat van de banden van het voertuig, in combinatie met de hevige regen, mee oorzaak zijn van het ongeval”, aldus de politie nog.

Door de impact begaf de bovenleiding het en moest die hersteld worden. Dat zorgde dan ook voor een verstoring op tramlijnen 7 en 15, tussen haltes Berchem Koninklijkelaan en Capenberg. De Lijn meldt dat er pendelbussen werden ingelegd en dat getroffen reizigers ook gebruik konden maken van bus 90 tussen Berchem station en Lier.

Iets na 8 uur kon de technische ploeg van De Lijn het euvel deels herstellen met behulp van de brandweer en konden de trams opnieuw de normale reisweg volgen. In afwachten van een definitieve herstelling zal het tramverkeer op de plek van het ongeval even stapvoets moeten passeren.

 

 © rr 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio