©  BELGA

Bescheiden boetes voor Standard en RSC Anderlecht na gebruik van pyrotechnisch materiaal door supporters

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 1.000 euro (waarvan 500 euro effectief) opgelegd aan voetbalclubs Standard en RSC Anderlecht wegens het gebruik van pyrotechnisch materiaal door hun supporters.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Standard werd door het Bondsparket vervolgd voor wangedrag van zijn fans in de derby op het veld van Seraing medio september (0-1). Vlak voor de aftrap, maar ook meteen na het affluiten, staken supporters van de Rouches vuurpijlen af. Vooral na de derby zorgde dat voor heel wat rookontwikkeling, maar het wedstrijdverloop werd er niet door beïnvloed.

De boete voor RSC Anderlecht is het gevolg van pyrogebruik tijdens de competitiewedstrijd van 12 september in het Lotto Park tegen KV Mechelen (7-2). De Brusselse fans staken vuurpijlen af en hulden het stadion in een rookwolk. Door de beperkte zichtbaarheid, moest de aftrap met anderhalve minuut uitgesteld worden.

“Het gebruik van pyrotechnisch materiaal heeft geen plaats op een voetbalveld, omdat het een normaal wedstrijdverloop kan verstoren en bovendien de fysieke integriteit van andere supporters, spelers, scheidsrechters en andere leden van de voetbalfamilie in het gedrang kan brengen”, beoordeelt het Disciplinair Comité de feiten.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL