©  JAS

Lange wachtrijen aan loketten Centraal Station in Antwerpen door personeelstekort: “We zijn volop aan het rekruteren”

Antwerpen -

Reizigers die een treinticketje willen kopen aan de bemande loketten in het Centraal Station, moeten de laatste weken veel geduld uitoefenen. Door een (tijdelijk) tekort aan personeel zijn er maar een beperkt aantal loketten open. “Maar we zijn volop aan het rekruteren”, zegt Bart Crols, woordvoerder van NMBS.

In de indrukwekkende inkomhal van het Antwerpse Centraal Station zijn er elke dag lange wachtrijen op te merken aan de loketten. Op bepaalde momenten is de rij zelfs zo lang dat reizigers tot voorbij de centrale trappenhal moeten aanschuiven. De oorzaak ligt bij een onderbemanning van het loketpersoneel, waardoor er maar enkele loketten geopend zijn. Dat, gecombineerd met de drukke september- en oktobermaanden, zorgt dan ook voor een langere wachttijd.

Maar er is beterschap in zicht. “We hebben in Antwerpen Centraal te maken gehad met een groot aantal collega’s die op pensioen zijn gegaan”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “We zijn volop aan het rekruteren en onze nieuwe mensen aan het opleiden. Vanaf volgende week zullen de eerste mensen ook aan de slag gaan en ook de komende maanden komen er nog medewerkers bij. Het is zeker niet onze bedoeling om de fysieke loketten te verminderen. Zeker in een Antwerpen Centraal blijft dat een belangrijke dienstverlening. Daarnaast merken we wel dat de automaten in de stations, waar zowat al onze producten te koop zijn, steeds meer gebruikt worden. En ook online zien we dat.”

 ©  JAS

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen