De vijftigers vonden elkaar terug in De Specht. 

De vijftigers vonden elkaar terug in De Specht. © RR

Oud-leerlingen van ’t Kofschip ontmoeten elkaar na 38 jaar

Edegem -

Veertien vijftigers hielden een reünie in brasserie De Specht van Edegem. Allemaal zaten ze in 1983 in het zesde leerjaar van ’t Kofschip. Na 38 kwamen ze eindelijk nog eens bij elkaar.

Het was Sonja Mestdagh die samen met Stijn Smets de reünie organiseerde. “Enkele maanden geleden kwam ik toevallig via Facebook in contact met Stijn, een klasgenoot uit de lagere school. Ik had hem sinds het zesde leerjaar niet meer gehoord of gezien. In één van onze gesprekken ontstond het idee om een reünie te organiseren met ons klasje van toen. In die tijd spraken we nog van de Rijksbasisschool van Edegem, nu is dit ’t Kofschip”, doet Sonja het verhaal.

Verschillende oud-leerlingen kwamen samen om bijna dezelfde foto van 38 jaar te nemen. “Het was een onvergetelijke samenkomst. Ondanks de vervlogen tijd was het precies of we hadden elkaar een week niet gezien. De verhalen kwamen meteen naar boven. Volgend jaar herhalen we dit.”

De leerlingen die elkaar hebben teruggevonden zijn Sonja Mestdagh, Katy Clarys, Sabrine Swinnen, Pascale Somers, Nanda Van Neck, Peggy Somers, Fredje van den Bergh, Dominique Nicot en Inge Wittebrouck op de bovenste rijd. Stefan Van Immerseel, Stijn Smets, Regi De Smet, Koen De Man en Guy Heirman zitten onderaan. (fisp) 

De klasfoto uit 1983 in ’t Kofschip.

De klasfoto uit 1983 in ’t Kofschip. © RR