Bert Dufraing speelt de nummers van Mullerthal met bevriende muzikanten. 

Bert Dufraing speelt de nummers van Mullerthal met bevriende muzikanten. © rr

Bert Dufraing brengt eerste album met eigen nummers uit: “Echtscheiding was een katalysator”

Hoogstraten, Wuustwezel -

Zanger en gitarist Bert Dufraing (42) is onder de naam Mullerthal een soloproject gestart. Op de plaat Repentant Blues staan negen liedjes die hij de voorbije twee jaar heeft geschreven en zijn ingespeeld met bevriende muzikanten. De release gaat gepaard met twee concerten in zaal Cecilia in Hoogstraten eind oktober.

Ronny van den Ackerveken

De roots van Bert Dufraing liggen in Meer (Hoogstraten), maar nu woont hij in Wuustwezel. Hij speelde de voorbije twee decennia bij onder andere Tangled Horns, Jiving Sister Fanny en Nashville Bum. “Twee jaar geleden begon ik met eigen nummers te schrijven”, vertelt Bert Dufraing. “Ik ben toen gescheiden en dat is een katalysator geweest. Op een jaar had ik een vijftiental liedjes klaar en daarvan zijn er negen op het album beland. De volgorde op de plaat is dezelfde als die van het schrijven. Je kan Repentant Blues een break up-plaat noemen, maar eigenlijk gaat het meer over hoe je er mee omgaat.”

“Het was oorspronkelijk de bedoeling om een akoestische plaat te maken. Bij bassist en producer Maarten Michielsen, die thuis een kleine studio heeft, voelden we allebei aan dat er meer instrumenten bij moesten. Zo hebben zes bevriende muzikanten eraan meegewerkt. De definitieve opnames gebeurden in Schoten. Door de coronamaatregelen konden we niet samen in de studio. Het album is dus laag per laag opgenomen, met telkens een muzikant in de studio. De muziekstijl is alt-country met een vleugje Drive By Truckers en een scheutje Mark Lanegan.”

 

 © rr

De naam Mullerthal komt wandelliefhebbers waarschijnlijk bekend voor. “Ik ben de afgelopen twee jaar enkele keren naar Luxemburg gereisd om daar de Mullerthal Trail te wandelen, met afstanden van dertig kilometer per dag. Tijdens het stappen langs de beekjes en de rotsformaties vond ik inspiratie voor het schrijven. Toen er een naam moest gezocht worden die met het album te maken heeft, was Mullerthal de evidente keuze”, legt Bert Dufraing uit.

Vuurdoop

Op 22 en 23 oktober kan je het album live horen in zaal Cecilia in Hoogstraten. “Omdat we tijdens de opnameperiode niet samen konden spelen, zijn we nu volop aan het repeteren. Er zijn al enkele try-outs in huiskamers geweest en die verliepen goed. Voor mij betekent het een vuurdoop. Na jarenlang voornamelijk covers spelen, breng ik iets dat echt van mezelf is. Intussen staan al drie singels op Spotify en komen ook aanvragen voor optredens binnen”, aldus Bert Dufraing.

Tickets voor de concerten in zaal Cecilia kosten 12 euro en zijn te bestellen via mail : mullerthal.band@hotmail.com

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio