Herman krijgt een cadeautje uit de handen van onderwijsschepen Griet Van Olmen. 

Herman krijgt een cadeautje uit de handen van onderwijsschepen Griet Van Olmen. © Dirk Vertommen

Academie verwelkomt 500ste leerling: “Sterke groei gekend”

Nijlen -

De Nijlense academie heeft dinsdag de 500ste leerling in de bloemetjes gezet. Herman Heps (69) kreeg een goodiebag.

Vorig schooljaar volgden 421 kinderen en volwassenen een opleiding bij de Nijlense academie, wat ondanks corona een lichte vooruitgang betekende ten opzichte van een jaar eerder. Nu wordt daar nog een fors schepje bovenop gedaan.

“We hebben een sterke groei gekend en hebben nu 502 inschrijvingen. Het is mede door het feit dat er na corona in het algemeen een grote interesse is in academies, dat we in buurgemeente Berlaar een extra atelier gestart zijn voor 26 kinderen. We merken ook een grote interesse bij kinderen van het eerste leerjaar. Positief is dat we ruimte genoeg hebben om iedereen te ontvangen. De extra leerlingen zijn over het algemeen mooi verdeeld over de verschillende richtingen”, zegt academiedirecteur Dieter Janssens.

De 500ste leerling was de 69-jarige Herman Heps, die zich inschreef voor de richting schilderkunst. Hij kreeg een goodiebag met een schetsboek, een aquarelset, regionale producten en een cadeaubon van de gemeente.

“Of er de volgende jaren nog een stijging inzit? We verwachten dat wel, onder andere in de afdeling Berlaar. Maar of het aantal leerlingen nog zo spectaculair zal blijven stijgen als dit jaar, dat blijft afwachten”, aldus Janssens.

Het recordjaar blijft overigens 2006, toen er 564 leerlingen ingeschreven waren. Het is van 2010 geleden dat de kaap van de 500 nog eens gerond werd. (bepr)

 

 © Dirk VertommenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio