Verdachte van de diefstal met geweld op het Kiel opgepakt en aangehouden

Kiel -

Een man heeft eind augustus op het Kiel een vrouw verwond bij een straatroof, hij probeerde nadien geld af te halen met haar bankkaart. De Antwerpse politie verspreidde dinsdag een opsporingsbericht, waardoor een verdachte opgepakt kon worden.

De feiten speelden zich af op 28 augustus 2021 rond 17.30 uur. Het slachtoffer, een 58-jarige vrouw, kwam toen aan bij haar woning aan Hof Van Tichelen op het Kiel. Op een gegeven moment voelde ze dat iemand met een hand in de zak van haar trui tastte. De dame schrok en probeerde te voorkomen dat ze bestolen werd. De dader gaf het slachtoffer een harde duw waarna ze lelijk ten val kwam tegen de hoek van een woning.

Gewond in het gezicht

“De dame liep ernstige verwondingen op in het aangezicht”, zegt de politiezone Antwerpen. De verdachte vluchtte meteen na de feiten weg in de richting van de Abdijstraat. Daar probeerde hij geld af te halen met de gestolen bankkaart van het slachtoffer. Toen de verdachte geld wilde afhalen, kwam hij duidelijk in beeld.

De Antwerpse politie verspreidde een opsporingsbericht met foto’s waar de man duidelijk in beeld kwam. “Op die manier kon een verdachte geïdentificeerd worden. De 35-jarige man werd donderdag opgepakt en na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

 sare, jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio