©  BELGA

Voorwaardelijke straf voor man die inreed op Wodca-actie

Zandhoven, Herenthout -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige Herenthoutenaar veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij weigerde te stoppen voor een Wodca-actie in Zandhoven.

De politie had V.S. nog maar net verhoord in een ander onderzoek - volgens het parket werden bij dat onderzoek drugsgerelateerde berichten teruggevonden in de gsm van de man - of de man kwam opnieuw in aanvaring met de politie.

Bij het zien van een politiecontrole in Zandhoven vertraagde hij eerst, om dan opnieuw gas te geven en ervandoor te gaan. “Een politieman kon nog net op tijd wegspringen en kwam gelukkig niet onder de auto terecht. De achtervolging werd ingezet en de inspecteurs zagen dat er onder meer een weegschaaltje en kleine zakjes door het raam naar buiten werden gegooid. Uiteindelijk kon V.S. even later worden staande gehouden”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

Het Openbaar Ministerie vroeg zelf een voorwaardelijke straf, zodat de beklaagde zijn drugsverslaving kon aanpakken. De advocaat van S. vond de betichting gewapende weerspannigheid overdreven. “Mijn cliënt heeft nooit de intentie gehad om iemand aan te rijden met zijn wagen. Dit is hooguit het niet uitvoeren van een bevel van een politieambtenaar”, zei hij.

V.S. zou volgens zijn raadsman ondertussen wel gestopt zijn met drugsgebruik. (tdk)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio