©  Clinique

Dertig jaar oude lippenstift is uitverkocht dankzij TikTok, hier shop je alternatieven

De ‘Black Honey Almost Lipstick’ van het Amerikaanse cosmeticamerk Clinique is helemaal terug van weggeweest. De lippenstift, die vrij donker lijkt in de flacon, werd al in 1989 gelanceerd en is tegenwoordig overal uitverkocht.

Bron: Today
Black Honey. 

Black Honey. ©  Clinique

Oorspronkelijk lanceerde het cosmeticamerk de tint black honey al in 1971 als een soort gloss, die enkel te verkrijgen was in een potje. Eind jaren tachtig werd het product onder de loep genomen en kwam Clinique met een lippenstift, die we vandaag nog steeds kennen. Het klassieke zilverkleurige omhulsel bevat op het eerste gezicht een donkere lippenstift, maar als je hem eenmaal aanbrengt, laat hij een zacht bessenkleurig laagje achter met een subtiele glans.

Redenen genoeg voor enkele fans om hun favoriete lippenstift te promoten op TikTok. “Ik gebruik de lippenstift sinds 1995 en heb nooit een ander kleurtje gedragen”, zegt Jenn Aedo op het platform. “De lippenstift is zo populair omdat hij bij elk huidstype past.”

Dat laatste wordt ook bevestigd door het merk zelf. “Black honey geeft de natuurlijke kleur van je lippen een boost. Hierdoor zal de lippenstift er bij iedereen een beetje anders uitzien.”

Lookalikes

Helaas is de lippenstift door zijn plotse populariteit op Tiktok, de hashtag #cliniqueblackhoney werd inmiddels al meer dan 23 miljoen keer bekeken, is de lippenstift op veel plaatsen uitverkocht. Maar niet getreurd, wij hebben enkele lookalikes op een rijtje gezet.

Black Cherry van Revlon

 

 ©  Revlon

Deze wijnkleurige lippenstift geeft je lippen een mooie glans. Wil je een nog diepere kleur? Breng dan verschillende laagjes aan.

9,95 euro, bij Parfumania

Ecstatic van Elf

 

 ©  Douglas

Deze lippenbalsem heeft een hydraterende kern en laat een mooie glans achter op de lippen.

7 euro, bij Douglas

Woppin Watermelon van Clinique

 

 ©  de Bijenkorf

De perfecte combinatie van een vochtinbrengende balsem en een rijke lippenstift.

17,95 euro bij de Bijenkorf

Sangria appeal van By Terry

 

 ©  Ici Paris XL

Deze lippenstift hydrateert en vult fijne lijntjes op. Ook bevat hij een zuiver hyaluronzuurconcentraat.

32,90 euro bij Ici Paris XL

Chroomviolet van So’Bio

 

 ©  Di

Een biologische lippenstift met pigmenten van honderd procent natuurlijke oorsprong. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

16,59 euro, bij Di

De items in dit artikel worden op basis van de actuele trends geselecteerd door de lifestyleredactie. De aanklikbare links naar externe partners worden geplaatst als extra infoservice, maar vallen buiten verantwoordelijkheid van de redactie.

MEER OVER Lifestyle