Auteur Benjamin Overlaet en illustrator Naomi Leboy. © rr

Twintigers maken feeëriek kinderboek over donker en licht

Lier, Wommelgem -

Benjamin Overlaet (28) uit Wommelgem en illustrator Naomi Leboy (24) uit Lier debuteren eind november met Donkel & Finke. Het kinderboek richt zich tot lezers vanaf 7 jaar, maar is ook ideaal als voorleesboek.

Chris Van Rompaey

Auteur Benjamin Overlaet is een culturele duizendpoot die met zijn ongebreidelde fantasie heuse werelden uit zijn mouw schudt. “Wat midden in de pandemie een snel cadeau voor een onverwacht petekindje moest worden, werd plots mijn schrijversdebuut. Dankzij mijn goede vriendin en illustratrice Naomi Leboy is Donkel & Finke niet alleen een hartverwarmend, maar ook een kleurrijk verhaal voor alle leeftijden geworden”, zegt Benjamin Overlaet.

 © rr

Het hoofdpersonage in deze jeugdroman is Donkel, een wandelend wezen. “Donkel voelt zich prima als nachtelijke heerser van de bossen, met de uil aan zijn zijde. Hij vindt het alleen jammer dat hij niet weet wat schoonheid is. Op een rustige nacht wordt het bos plots opgeschrikt door een oogverblindend wit licht. Een pasgeboren meisje, zo bleek als de maan en helderder dan de sterren, ligt tussen de bomen verscholen. Met de hulp van de nachtdieren verzorgt Donkel de baby. Hij ontdekt dat ze Finke heet en dat ze een belangrijke missie heeft”, verklapt Benjamin Overlaet.

Wie geprikkeld is door het verhaal, is welkom op de zogenaamde zachte lancering van het boek in Jeugdhuis De Moeve, Aarschotsesteenweg 1 in Lier, op zaterdag 9 oktober om 14u. “Daar kan je in gesprek gaan met ons. We geven een woordje uitleg en lezen een stukje voor uit het boek”, zegt Naomi Leboy. Het boek zelf is er dan nog niet. Benjamin en Naomi geven het uit met hun eigen uitgeverij Beefcake Publishing. Om dat voor elkaar te krijgen, doen ze een beroep op crowdfunding.

 © rr

“Als jonge makers vragen we inderdaad steun voor het drukken van dit feeëriek verhaal over donker en licht. Voor alle duidelijkheid: Donkel & Finke wordt in ieder geval gedrukt en vervolgens verkocht via de boekhandel, ook al halen we ons streefbedrag niet. De middelen die we ophalen via crowdfunding, dienen deels voor de productie en deels voor de promotie”, verduidelijkt Overlaet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier