©  BELGA

Thomas Meunier haakt af voor halve finale tegen Frankrijk, Siquet en Raskin trainen mee met Rode Duivels

Acht Rode Duivels tekenden maandagavond present voor het begin van de eerste training van de Rode Duivels in de aanloop naar de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk. De rest bleef (voorlopig) binnen voor rekoefeningen. Thomas Meunier gaf definitief forfait.

Yanko Beeckman

LEES OOK: Hans Vanaken voor duel tegen Frankrijk: “Ik heb bewezen dat ik iets kan betekenen voor nationale ploeg”

Doelmannen Matz Sels en Koen Casteels kregen het gezelschap van Toby Alderweireld, Dodi Lukebakio, Thomas Foket en Leander Dendoncker op de eerste training maandag. Opvallend: ook het Standard-duo Hugo Siquet en Nicolas Raskin trainde mee. De twee maken deel uit van de beloftenselectie van Jacky Mathijssen.

Thomas Meunier verliest maandagavond het oefencentrum in Tubeke alweer en moet een kruis maken over de Final Four van de Nations League. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) gemeld. De wingback van Borussia Dortmund was hoogst twijfelachtig omdat hij sukkelt met een knieblessure.

Meunier moest afgelopen weekend in de competitiewedstrijd van Dortmund tegen Augsburg (2-1 winst) naar de kant en sindsdien stonden grote vraagtekens achter zijn naam. Bondscoach Roberto Martinez anticipeerde meteen op een mogelijk forfait en haalde daarom Thomas Foket (Reims) zondag bij de selectie.

De blessure is een enorme domper voor Meunier, die drie jaar geleden de halve finale tegen de latere wereldkampioen Frankrijk moest missen vanwege een schorsing. Nadien werd de afwezigheid van de toenmalige PSG-speler aangehaald als een van de belangrijkste oorzaken voor de uitschakeling.

Nog een opvallende afwezige maandag: Thierry Henry. De Franse assistent van Roberto Martinez ontbreekt door een rugblessure. Dinsdag trainen de Belgen nog een laatste keer op Belgische bodem, woensdag volgt reeds de afreis naar Italië.

© RBFA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA