©  Getty Images

Remco Evenepoel na knappe zege in Coppa Bernocchi: “Ik had het meeste over, daarom gaf ik er nog eens een goeie patat op”

Remco Evenepoel is helemaal klaar voor de Ronde van Lombardije komende zaterdag. Onze 21-jarige landgenoot won maandag de Italiaanse eendagskoers Coppa Bernocchi na een alweer straffe solo vanop ruim dertig kilometer van de streep. “Dit was een goeie laatste test voor zaterdag.”

Wim Vos in Italië

LEES OOK: Remco Evenepoel wint Coppa Bernocchi na alweer straffe solo en treedt in de voetsporen van Rik Van Looy

Evenepoel nam maandag deel aan de op papier Italiaanse sprintersrace omdat hij liever wou koersen dan een lange training in te lassen. “En het is een uitstekende training geworden”, vertelde Evenepoel aan de streep in een eerste, korte reactie. “We wisten dat de koers vrij snel kon openbreken omdat het een technisch parcours was. De ploegleiding had gezegd dat als er aangevallen werd dat ik mee mocht en moest zijn.”

Die aanval kwam er al op zo’n 135 kilometer van de streep. “Verrassend vroeg eigenlijk. Op de eerste echte klim van de dag. We hadden direct de goede mannen mee in de ontsnapping. Met mijn ploegmakker Fausto Masnada, Thibaut Pinot en ikzelf zaten allicht de beste drie klimmers op de deelnemerslijst mee in de vlucht. We werkten perfect samen en onze voorsprong groeide gestaag tot vier minuten. Op dat moment wisten we dat we het zouden mogen uitvechten voor de zege. Op het einde (meer dan 35 kilometer van de meet, nvdr.) voelde ik dat ik nog het meeste over had van iedereen, daarom gaf ik er nog eens een goeie patat op. Ik denk dat ik ze een beetje verrast heb, want mijn aanval was vlak voor de laatste klim. Covi zat het langst in mijn spoor, maar moet uiteindelijk lossen. Ik heb een beetje geluk gehad want ik slipte bijna weg op de kasseitjes op het einde van die klim. Nadien was het gewoon all out tot aan de finish. Dit was een goeie laatste test voor zaterdag.”

Net zoals zondag in Roubaix werd ook de Coppa Bernocchi gereden in hondenweer. “Maar ik heb geen kou gehad. Ik heb lang mijn regenjasje en arm- en beenstukken aangehouden. Vanaf het moment dat de koers harder werd, heb ik ze één voor één uitgedaan. En op het einde heb ik alles uitgespeeld.”