© BELGA

Fietssuggestiestroken voorlopig beperkt tot Stationsstraat

Berlaar -

Wanneer de Markt of de Dorpsstraat in Berlaar een nieuwe asfaltlaag krijgt, dan komen er misschien ook brede fietssuggestiestroken zoals nu in de Stationsstraat.

Chris Van Rompaey

“Terwijl er steeds gezegd werd dat fietsers via de Doelstraat naar het centrum moeten rijden, krijgen we nu plots bredere fietssuggestiestroken in de Stationsstraat. We zijn daar uiteraard zeer tevreden mee, maar waarom werden de versmallingen weggelaten? Er zou nu immers weer gemakkelijker te snel gereden worden. En was het geen optie om de fietssuggestiestrook van de Dorpsstraat en de Markt mee te verbreden?”, vroeg Rudy Nuyens (Kartel BHG) zich op de gemeenteraadszitting af.

“Het is nog steeds zo dat we de Doelstraat promoten als alternatieve fietsroute, de Stationsstraat wordt nog best vermeden. Maar er is ook lokaal fietsverkeer in de Stationsstraat, bijvoorbeeld van bewoners of bezoekers van de handelszaken. Zij kunnen niet anders dan (een deel van) de Stationsstraat te gebruiken. Daarom onze keuze om daar brede fietssuggestiestroken te realiseren”, reageerde schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA).

Alternerend verkeer

“Er bevond zich nog een versmalling met alternerend verkeer. Deze lieten we weg om diverse redenen. De belangrijkste is dat fietsers hun plaats kunnen behouden en dat ze niet, net na de versmalling, opnieuw in conflict komen met een auto die nog net een tegenligger voor wilde zijn en waarbij zowel fietser als automobilist zich naar dezelfde zone willen begeven.”

“Tot slot, we kozen om enkel de fietssuggestiestroken van de Stationsstraat te verbreden, omdat we daar de asfaltlaag vernieuwden. Als er asfalteringswerken gepland staan op Markt en in de Dorpsstraat (eerste deel, de rest heeft een fietspad), dan zullen we dit bekijken. We kunnen dan ook lessen trekken uit de nieuwe situatie in de Stationsstraat”, besloot schepen Hendrickx. (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio