©  USA TODAY Sports

Internationale tennisorganisatie ATP start onderzoek naar aantijgingen van partnergeweld tegen Alexander Zverev

De ATP, de internationale organisatie in het mannentennis, heeft een onderzoek geopend naar de beschuldigingen van fysiek geweld tegen de Duitse toptennisser Alexander Zverev. De 24-jarige Duitser kroonde zich begin augustus in Tokio nog tot olympisch kampioen.

Bron: BELGA

Een ex-vriendin van Zverev, Olga Sharypova, kwam eind augustus met beschuldigingen naar buiten. Sharypova beweerde dat Zverev haar tijdens hun relatie fysiek mishandelde. Dat zou onder meer gebeurd zijn tijdens het ATP Masters 1.000-toernooi in het Chinese Shanghai in oktober 2019. Naar de gebeurtenissen op dat toernooi voert de ATP nu een onderzoek. De speler ontkende eerder de aantijgingen. Hij nam intussen advocaten in Duitsland en de Verenigde Staten onder de arm om actie te ondernemen tegen beschuldigingen die hij als “vals en lasterlijk” bestempelt.

“De beschuldigingen aan het adres van Alexander Zverev zijn serieus en we hebben de verantwoordelijkheid ze aan te pakken”, legde Massimo Calvelli, de CEO van ATP, uit. “We hopen dat ons onderzoek de feiten naar boven zal brengen. Nadien kan actie worden ondernomen. Als ATP veroordelen we elke vorm van geweld of misbruik.”

Zverev komt deze week in actie op het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. De Duitser is vrij in de eerste ronde.