© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Duo veroordeeld voor diefstal met geweld in Colruyt

Oud-Turnhout

De rechtbank in Turnhout veroordeelde twee mannen tot effectieve celstraffen voor een diefstal met geweld bij Colruyt in Oud-Turnhout.

Bart P. (46) uit Turnhout en Glenn D.K. (31) uit Denderleeuw probeerden op 7 augustus van dit jaar twintig pakjes sigaretten met een totale waarde van 220 euro en een Smartwatch van 70 euro mee te nemen uit de supermarkt. Het duo werd op heterdaad betrapt tijdens de diefstal. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde D.K. nog weg te vluchten. Hij verwondde ook twee inspecteurs van de politie.

Volgens de rechter was het duo samen op stap met de bedoeling om te gaan stelen. Camerabeelden toonden aan dat ze de sigaretten hadden verstopt in een winkelkar onder wat voedingswaren. De twee mannen zijn al eerder veroordeeld. “Ze kampen met een hardnekkige drugsverslaving en lijken zich niet te herpakken”, oordeelde de rechter.

Bart P. kreeg een effectieve celstraf van acht maanden en een boete van 240 euro. Zijn kompaan is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden en dezelfde boete. (bvdl) 

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio