©  ISOPIX

Nieuw schandaal in Italië: politie onderzoekt racistische beledigingen aan adres Napoli-spelers

Napoli pakte zondag zijn zevende zege op rij in de Serie A. De Napolitanen wonnen bij Fiorentina met 1-2 en blijven zo de fiere koploper in het Italië met het maximum van 21 punten. De overwinning van Napoli werd zondag na de match echter overschaduwd door racistische opmerkingen aan het adres van Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk) en Victor Osimhen (ex-Charleroi). Ook André-Frank Zambo Anguissa was een slachtoffer. De Italiaanse voetbalbond en de politie in Firenze stelden intussen een onderzoek in.

wic, blgBron: BELGA

Koulibaly en Osimhen spraken zich op sociale media opnieuw uit tegen racisme. Koulibaly zei dat hij na de match tijdens de interviews werd uitgescholden voor “aap”. “Dit heeft niets met voetbal te maken. De personen die zo’n zaken zeggen, moeten geïdentificeerd worden en buiten de stadions gehouden worden: voor altijd”, schreef hij. Ook Osimhen liet duidelijk weten dit niet meer te willen meemaken. “Spreek met je kinderen, spreek met je ouders. Laat hen begrijpen hoe walgelijk het is om iemand te haten vanwege zijn huidskleur.”

Ook ploegmaat Dries Mertens, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte, deelde op Instagram de oproep “alsjeblieft, neen tegen racisme”. Joe Barone, de Amerikaanse CEO van Fiorentina, verontschuldigde zich al persoonlijk bij de spelers. Het is niet voor het eerst dat het Italiaanse voetbal negatief in de aandacht komt door racisme bij de fans. In 2019 werd Romelu Lukaku nog slachtoffer van racistische geluiden toen hij met Inter op bezoek bij Cagliari speelde.