© RTV

Chocopastamerk Boerinneke uit Sint-Amands komt in handen van Italiaanse concurrent

Puurs-Sint-Amands -

Boerinneke, de bekende producent van chocoladepasta uit Sint-Amands, wordt overgenomen door de Italiaanse concurrent Nutkao. Die wil met Boerinneke Europa gaan veroveren.

Bron: Belga

Boerinneke, met zetel in Sint-Amands in de provincie Antwerpen, bestaat al sinds 1955. Vandaag is het merk het op één na grootste - na Nutella - van het land. De chocopastaproducent in handen van de familie Van Weyenberg en mede-eigenaar Paul-Henry Verhelst is goed voor een omzet van 14 miljoen euro. De helft daarvan komt van het eigen merk, de rest van de omzet wordt gedraaid voor huismerken.

Overnemer is het Italiaanse bedrijf Nutkao, een wereldspeler met een omzet van 200 miljoen euro die vooral actief is als producent van chocolade- en hazelnootpasta voor huismerken. Nutkao heeft vestigingen in Italië, de VS en Ghana. Daar komt nu dus België bij. De Italianen nemen 100% van de aandelen over van Boerinneke.

 

 ©  Joris Herregods

Met de overname van Boerinneke wil Nutkao verder uitbreiden in Europa. De Italianen willen groeien in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Boerinneke vormt daarvoor het ideale “bruggenhoofd”, klinkt het bij Daniel Peeters, die samen met zijn broer Marcel het management in handen krijgt van het Antwerpse bedrijf.

De broers Peeters hebben een verleden in de sector. Ze stonden eerder aan het hoofd van hun eigen, Nederlandse, hazelnootpastamerk Duo Penotti.

LEES OOK UIT ARCHIEF: Boerinneke maakt al 60 jaar de lekkerste choco van het land langs de oevers van de Schelde