Deze kleine magneetvisser mag zijn prijs kiezen. 

Deze kleine magneetvisser mag zijn prijs kiezen. ©  Kevin Verboven

Kermisgeluk bij ‘vliegenstovers’

Massenhoven -

Vorig najaar was er nog mondmaskerplicht en een circulatieplan op de lokale foor, maar Massenhoven kan nu gelukkig opnieuw genieten van wat normale kleine kermisgelukskes.

Massenhoven heeft slechts een kleine kermis, maar die wordt meestal wel nog heel goed bezocht. Massenhovenaars hebben als spotnaam vliegenstovers. Dat komt omdat de kermis laat op het jaar valt, op een moment dat de vliegen verdwijnen. Omdat ze in Massenhoven rozijnenbrood bakten met de kermis, werd in de omliggende gemeenten gefrazeld dat alle vliegen in het kermisbrood gestoofd waren, legde heemkundige Cyriel Van de Peer zaliger ooit uit.

De rommelmarkt werd zondag door de regen afgelast, maar voor de rest kon alles gewoon doorgaan. Zaterdagavond verzorgde Rudi Van Laer als de Zingende Carrossier nog een optreden in zaal De Lindekens. Zondag traden onder meer Dré den accordeonist, countrydansers Desperados en discobar Nightshift op.

Maandag om 14u is er de traditionele ballonwedstrijd voor kinderen. Veel uitgeweken Massenhovenaars maken van de kermis gebruik om nog eens naar hun heimat terug te keren. kma

Smurfen vangen met opa. 

Smurfen vangen met opa. ©  Kevin Verboven

De kermis op zondag tussen de buien door. 

De kermis op zondag tussen de buien door. ©  Kevin Verboven

Ambiance in De Lindekens. 

Ambiance in De Lindekens. ©   Kevin Verboven

De flosj! 

De flosj! ©  Kevin Verboven

Topmomentjes op de kermis in Massenhoven. 

Topmomentjes op de kermis in Massenhoven. ©  Kevin Verboven

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio