Philip Knaepkens en Jill Van Dun in hun gloednieuwe zaak. 

Philip Knaepkens en Jill Van Dun in hun gloednieuwe zaak. © Neel Vermeiren

Carrefour Gooreind in een nieuw kleedje

Wuustwezel -

Na enkele weken sluiting wegens verbouwingswerken, heropenden Philip Knaepkens en Jill Van Win hun supermarkt Carrefour op de Bredabaan in Gooreind. Alles werd vernieuwd, van inrichting tot gebouw en parking.

“Alleen de toegangsdeur is nog gebleven”, vertelt zaakvoerder Philip Knaepkens. “Het gebouw is volledig gestript en vernieuwd. De binneninrichting is totaal veranderd. Daarnaast is er een goed bereikbare parking en een nieuwe fietsenstalling aangebracht.”

Ook werd ook heel wat aandacht besteed aan het milieu. De koelcentrale op CO2 is energievriendelijk. Van het gebouw bleven alleen de vier muren over. Vloer, plafond en alle rayons kregen een volledig nieuw kleedje. Het geheel geeft een verrassend effect van licht en openheid. De eerste klanten keken dan ook hun ogen uit. “Wat een prachtig resultaat en een aangenaam kader om te winkelen”, zegt klant Pierre Speltincx.

Het assortiment is uitgebreid. “We mikken op bio- en lokale producten. Er is een grotere focus op de versmarkt. En we beschikken over een eigen slagerij. Ook voor de bereide producten bieden we nu een grotere keuze.”

De supermarkt was negentien dagen gesloten. “Dit vernieuwingsproces was een echt huzarenstukje. We kregen een heel goede ondersteuning van Carrefour. En we zijn ons team geweldig dankbaar voor hun harde werken.”

De vernieuwde supermarkt biedt nu 250 vierkante meter extra winkelruimte. Philip en Jill namen de zaak acht jaar geleden over. In die tijd verdubbelden ze hun zakencijfer. “We gaan voor een aangename winkelbeleving. We hebben veel dagelijkse klanten en gaan voor het prototype van de buurtwinkel.”

Philip Knaepkens is geboren en getogen Gooreindenaar. Jill Van Win is afkomstig van het nabije Sterbos. Ze werken helemaal zelfstandig. Knaepkens is erg verbonden met het Gooreindse verenigingsleven. Hij werkt samen met voetbalclub Gooreind VV en de Gooreindse atletiekvereniging GAV. Het koppel steunt ook het project van de sociale kruidenier. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio