©  BELGA

Blamage tegen KV Mechelen was de druppel: Standard ontslaat Mbaye Leye

Mbaye Leye is niet langer trainer van Standard. De 3-1-nederlaag op het veld van KV Mechelen bleek de spreekwoordelijke druppel voor de 38-jarige trainer.

Bob Faesen

Leye volgde in januari Philippe Montanier op bij Standard. Na een sterke start, met 12 op 12 stagneerden, de resultaten en slaagden de Luikenaars onder hem er niet in om te behalen. Wel bereikte Standard de bekerfinale, die verloren werd van KRC Genk.

Desondanks kreeg Leye nog voor de start van PO2 een contractverlenging. Hij tekende voor twee jaar bij, al slaagde Standard er vervolgens niet in zich voor Europa te kwalificeren.

Dit seizoen startten de Rouches nog redelijk, maar de laatste weken ging het van kwaad naar erger, met als dieptepunt de kansloze nederlagen tegen Union en KV Mechelen. Maandagmorgen kreeg hij te horen dat hij mag vertrekken. Ook T2 Patrick Asselman vertrekt bij de Rouches. Eerder werd al TD Benjamin Nicaise de laan uitgestuurd. Standard zal vandaag officieel communiceren.

LEES OOK: Groep achter Tottenham wil in Standard investeren

Het tweede trainersontslag is daarmee een feit. Eerder dit seizoen zette Beerschot Peter Maes op de keien na tegenvallende resultaten. Maes werd vervangen door de Argentijn Javier Torrente.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL