Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) is trots op jonge en innovatieve ondernemers zoals Gianni Scoponi van GS Technology in Essen. © Elke Lamens

Drukke Open Bedrijvendag voor GS Technology: “Sterke vraag naar industrieel 3D printen”

Essen -

GS Technology op industrieterrein Rijkmaker nam heel wat mensen mee in de wereld van het industrieel 3D printen. “Het is een drukke dag geweest”, blikt ceo Gianni Scoponi tevreden terug op deze Open Bedrijven Dag.

“Ik had de collega’s op het industrieterrein uitgenodigd, maar er is veel meer volk langs geweest. Zowel particulieren als professionelen, uit de brede regio en zelfs Hasselt, stelden ook concrete vragen. Het waren erg positieve en boeiende gesprekken.”

Ook burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) was nieuwsgierig. “Ik ben fier dat we zo’n bedrijf in Essen hebben. Jonge ondernemers die innovatief zijn en vooruit denken zoals Gianni zorgen er mee voor dat Essen mee is met de toekomst”, benadrukt hij.

CEO Gianni Scoponi geeft uitleg over 3D printen aan burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) op Open Bedrijvendag. © Elke Lamens

“Omdat het een erg nieuwe manier van produceren is, steken we erg veel tijd in het overtuigen van bedrijven. We merken dat eens ze mee zijn, ze het echt wel een kans geven en in 95% van de gevallen ook terug komen voor een order. Je kan het uitleggen, maar op zo’n dag als vandaag kan je het ook effectief tonen.”

Kleine 3D-printers aan het werk voor gadgets en kleine onderdelen. © Elke Lamens

“Met additive manufacturing, 3D printen voor de industrie, zitten we in de markt tussen de gadgets en grote projecten die we op een meer haalbare en betaalbare manier kunnen realiseren. Steeds meer bedrijven geraken ervan overtuigd. We zijn dan ook sterk aan het groeien.”

Enkele toepassingen van 3D printen. © Elke Lamens

Enkele toepassingen van 3D printen. © Elke Lamens

  (ella)

GS Technology, Postbaan 72, Essen.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners