Willy Cornelissens in het gebouwtje van Breesgata. 

Willy Cornelissens in het gebouwtje van Breesgata. © Jan Brys

Heemkring Breesgata gooit deuren open en zoekt jong bloed

Brasschaat -

De Brasschaatse heemkundige kring Breesgata hield een opendeurdag om de werking bekend te maken. De kring telt 210 leden maar is vooral op zoek naar jongeren die zich willen inzetten.

Breesgata geeft drie maal per jaar een mooi verzorgd blad uit. “Wij worden veel gevraagd om advies tegen, bijvoorbeeld als er nieuwe straatnamen worden gegeven. We kregen ook geregeld studenten over de vloer die aan hun thesis komen werken”, legt voorzitter Willy Cornelissens uit.

De heemkundige kring is gevestigd in het gebouwtje aan de Miksebaan aan de ingang van het gemeentepark. Ooit werden er plannen opgemaakt voor een uitbreiding, maar de aankoop van het Antverpiagebouw door de gemeente kreeg toen voorrang. “We hadden natuurlijk graag onze ruimte vergroot gezien, want eigenlijk zitten we hier te krap”, vindt Cornelissens.

Achter het heemcafé bevindt zich Het Schuurtje waarin allerlei oud landbouwgetuig te bekijken valt. Verder herbergt Breesgata ook het gemeentelijk filmarchief. Dat werd volledig gedigitaliseerd.

“Om onze toekomst een beetje te verzekeren zouden we graag jongeren aantrekken. Maar we zijn ons ervan bewust dat dit niet gemakkelijk zal zijn”, aldus nog de voorzitter. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio