Yasmine: “Ik had een hele tekst voorbereid, maar kwam niet verder dan ‘wil je met me trouwen’. De emoties waren te groot.” 

Yasmine: “Ik had een hele tekst voorbereid, maar kwam niet verder dan ‘wil je met me trouwen’. De emoties waren te groot.” ©  Glen Deckers

Yasmine vraagt Fien op rand voetbalveld ten huwelijk: “Het was zo ontroerend, zo mooi, het was perfect”

Lier, Berlaar -

Vorige week zaterdag 25 september vroeg voetbalster Yasmine Laureys haar partner Fien Roothooft ten huwelijk. En dat op een wel heel originele manier. Tijdens de allerlaatste minuut van hun match ging Yasmine op de knie aan de rand van het voetbalveld van Lyra Lierse, met veel volk eromheen.

Geert Fierens

De twee leerden mekaar kennen op ‘de voetbal’ in Massenhoven. Dat is intussen vijf jaar geleden. “We zijn allebei gek van voetbal”, zegt Yasmine. “Ik was in Massenhoven de kapitein van de A-ploeg en Fien de aanvoerder van de B-ploeg. We gingen wel eens vaker naar mekaars wedstrijden kijken maar de vonk is pas later overgeslagen.”

“We kunnen elkaar eigenlijk niet missen”, gaat Fien verder. “In januari zullen we vier jaar een koppel zijn. We spelen nu samen bij Lyra Lierse omdat Massenhoven gestopt is. Voetbal spelen en kijken doen we heel erg graag. Ik ben supporter van Beerschot, Yasmine van Antwerp. Bij een derby gunnen we mekaar de zege, maar zitten we niet hand in hand naar de match te kijken. We volgen heel veel voetbal op televisie. Champions League, Rode Duivels, Red Flames. We kijken naar veel wedstrijden.”

Sealed with a kiss. 

Sealed with a kiss. ©  rr

Met alles erop en eraan

De twee doen eigenlijk alles samen en het woord huwelijk was bij het koppel al vaker gevallen. “Zeker, we wilden trouwen met alles erop en eraan. We hebben daar samen al veel over gepraat. Maar dan kwam corona en daarna de eerste en de tweede golf, zo gemakkelijk is trouwen dus niet.” Tot Yasmine haar geliefde Fien verraste en voor haar op de knie ging. “Ik heb er goed over nagedacht hoe ik het zou aanpakken”, weet Yasmine. “Fien is iemand die niet graag in de belangstelling staat, maar op zo’n moment heeft ze er graag veel vrienden en familie bij. Ik moest haar dus niet op vakantie met ons twee boven op een berg vragen of ze met me wilde trouwen. Want dan zou ze misschien wel nee gezegd hebben. En zo ging ik aan de rand van het veld voor haar op de knie, met de ring en heel veel volk daaromheen. Het was een prachtig moment. Ik had een hele tekst voorbereid, maar kwam niet verder dan ‘wil je met me trouwen’. De emoties waren te groot.”

Jurk en kostuum

Fien reageerde verbaasd, ze wist eigenlijk van niks. “Echt niet. Alleen toen Yasmine vijf minuten voor het einde van de wedstrijd vervangen werd, ging er bij mij een lichtje branden. Toen ik in de laatste minuut werd gewisseld en Yasmine me stond op te wachten, viel ik bijna omver van verbazing. Het was zo ontroerend, zo mooi, het was perfect.” Yasmine en Fien, die samenwonen in Lier, hebben al een trouwdag in gedachten. “We mikken op 28 mei van volgend jaar. Maar dat hangt dan weer af van de locatie. Is hetgeen we willen nog vrij en beschikbaar? Deze datum geniet onze voorkeur. We hebben het er al zo vaak over gehad samen, hoe zal die dag eruitzien? Maar één ding weten we al, de kledingkeuze is gemaakt.” En daar hoeft Yasmine niet lang over na te denken. “Ik trouw in een kostuum, zeker niet in een jurk. Dat past niet bij mij. “Ik draag die dag een jurk”, zegt Fien. “We kijken er enorm naar uit, want we kunnen mekaar écht niet missen en we zijn nog steeds heel erg verliefd.”

Yasmine en Fien, die samenwonen in Lier, hebben al een trouwdag in gedachten. 

Yasmine en Fien, die samenwonen in Lier, hebben al een trouwdag in gedachten. ©  Glen Deckers