Het Herman Vanderpoortenstadion. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vaccinatiecentrum Pallieterland verhuist naar voetbalstadion Lierse Kempenzonen

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Inwoners van Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst die een uitnodiging krijgen voor een derde coronavaccin, moeten zich hiervoor vanaf woensdag 20 oktober wenden tot het Herman Vanderpoortenstadion in de Voetbalstraat in Lier.

Chris Van Rompaey

Vaccinatiecentrum Pallieterland sloot vorige week de deuren in het Lierse Cultuurcentrum De Mol. De komende twee weken vinden er gedurende vier dagen vaccinaties plaats in het Heilig Hartziekenhuis in Lier. Hiervoor werden alle uitnodigingen al verstuurd.

Op woensdag 20 oktober opent het vaccinatiecentrum dan in het themacafé van voetbalclub Lierse Kempenzonen. “Nu we sinds kort weten dat ook de 65-plussers een derde vaccin krijgen, gingen we in allerijl op zoek naar een geschikte locatie. Eerst dachten we aan de kerk Heilige Familie op de Berlaarsesteenweg, maar daar ontbreken onder meer sanitaire voorzieningen en een afgesloten ruimte voor de apotheek”, zegt centrummanager Eva Franck.

Dagelijks vaccineren

“We vonden als alternatief het themacafé van Lierse. Daar kunnen we vier vaccinatielijnen installeren. Zodra we moeten opschalen, kunnen we uitbreiden naar de evenementenruimte op de eerste verdieping waar we tot tien vaccinatoren aan het werk kunnen zetten. Afhankelijk van de capaciteit die we nodig hebben, kunnen we op Lierse dagelijks vaccineren.

“We beginnen op woensdag 20 oktober met het vaccineren van de 85-plussers. Ik schat dat we daarvoor een hele week nodig hebben. De uitnodigingen hiervoor gaan vandaag (zondag, red.) de deur uit. Mensen van wie we het mailadres hebben, kunnen dus onmiddellijk een afspraak boeken. Wie zijn uitnodiging enkel via een brief krijgt, gaat wat langer geduld moeten hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier