Initiatiefnemers Staf Dieltiens en Lieve Vertruyen. Lieve staat voor de foto van de star trails die haar overleden echtgenoot Theo Saelen nam. Ook Theo stak heel veel tijd in de expo. 

Initiatiefnemers Staf Dieltiens en Lieve Vertruyen. Lieve staat voor de foto van de star trails die haar overleden echtgenoot Theo Saelen nam. Ook Theo stak heel veel tijd in de expo. ©  kma

Afwisselende foto-expo bekoort bezoekers

Zandhoven -

Davidsfonds Zandhoven serveert met de fototentoonstelling Veranderende Buurten in afspanning Christoffel veel meer dan een melancholische waaier van oude ansichtkaarten van Zandhoven en deelgemeenten. Ook de vele hedendaagse foto’s en natuurfoto’s konden het publiek bekoren.

Initiatiefnemers Staf Dieltiens en Lieve Vertruyen kregen veel felicitaties. De afwisselende expo werd twee keer uitgesteld, waardoor Lieves echtgenoot Theo Saelen, die 99,5% van de hedendaagse foto’s nam, het resultaat nu zelf niet meer kan meemaken. Hij overleed in juni. Zijn foto van een star trails of sterrenspoor - wat een grote technische en fysieke uitdaging vergt door de lange belichting - hing als eerbetoon en als blikvanger op de expo. Want de sterren zijn in de Veranderende Buurten onze meest verre buren. Het bidprentje van Theo stond ook discreet op een tafeltje zodat hij toch nog wat aanwezig was.

Het Davidsfonds Zandhoven presenteerde ineens zijn programma voor komend seizoen, met onder meer een literair ontbijt met Jeroen Olyslaegers in januari in het gemeentezaaltje in Pulderbos en een lezing door Bruno De Wever. kma

In de schuur stonden de kasten met oude foto’s. 

In de schuur stonden de kasten met oude foto’s. ©  kma

Een beetje melancholisch wegdromen bij het zien van oude foto’s. 

Een beetje melancholisch wegdromen bij het zien van oude foto’s. ©  kma

Een beetje melancholisch wegdromen bij het zien van oude foto’s. 

Een beetje melancholisch wegdromen bij het zien van oude foto’s. ©  kma

Veel interesse voor de powerpointpresentaties. 

Veel interesse voor de powerpointpresentaties. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio