De Markt verliest na de heraanleg parkeerplaatsen. 

De Markt verliest na de heraanleg parkeerplaatsen. © Chris Van Rompaey

Heraanleg Markt start pas na aanleg parking

Berlaar -

Hoeveel parkeerplaatsen verdwijnen er na de heraanleg van de Markt in Berlaar. Dat wilde Wim Kelber (Kartel BHG) op de gemeenteraadszitting weten.

“Er vonden in het voorjaar al enkele participatiemomenten en toekomstcafés plaats over de heraanleg van de Markt. Er was ook een petitie van handelaars en de bezorgdheid over het aantal parkingplaatsen die zouden verdwijnen. Is daar al duidelijkheid over? En hoeveel van de parkeerplaatsen die verdwijnen, ga je compenseren aan het Nieuw Administratief Centrum?”, vroeg Wim Kelber zich af.

Echte antwoorden kreeg hij. Daarvoor was het volgens burgemeester Walter Horemans (CD&V) nog te vroeg. “We hebben nog geen enkele schets gezien: het studiebureau is er nog mee bezig. Over het aantal parkeerplaatsen hebben we geen beslissing genomen, maar voor een veiligere en aangenamer leefruimte zullen er inderdaad moeten verdwijnen. We weten dus nog niet echt veel, maar ik besef dat de tijd dringt. Wat ik wel kan meedelen: de parking achter gemeentehuis moest eerst klaar zijn voor de heraanleg van de Markt kan starten”, benadrukt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA).  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio