Ook de nieuwe bibliotheek van Edegem is even gesloten. 

Ook de nieuwe bibliotheek van Edegem is even gesloten. © Filip Spoelders

Vijf bibliotheken samen gesloten voor nieuwe software

Boechout, Edegem, Hove, Lint, Mortsel -

De bibliotheken van Boechout, Edegem, Hove, Lint en Mortsel sluiten samen van woensdag 6 tot en met maandag 18 oktober de deuren. Dit is nodig om over te schakelen naar een nieuwe bibliotheeksoftware.

Wie iets komt lenen voor de sluitingsperiode krijgt automatisch een dubbele leentermijn. Tijdens de sluiting is het niet mogelijk om boeken via de inleverbus binnen te brengen. Er wordt gevraagd om het materiaal thuis te houden tot 19 oktober. Ook de dienst Mijn Bibliotheek is niet beschikbaar zodat online verlengen of reserveren niet mogelijk is.

De bibliotheek van Kontich zal wel volgens de normale openingsuren en regels toegankelijk blijven.

eID en KidsID

Vanaf dinsdag 19 oktober zijn de vijf bibliotheken weer open met een betere service. Volwassenen zullen lenen door middel van hun elektrische identiteitskaart of eID. De oude lenerspas is voorlopig nog bruikbaar. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen hun KidsID of lenerspas gebruiken. Bij een eerste bezoek vanaf 19 oktober wordt gevraagd om zeker de eID of KidsID mee te brengen.

De vijf bibliotheken vormen samen met de bib van Kontich het Bibkwintet. Deze samenwerking wordt uitgebreid met de bibliotheek van Aartselaar. (fisp)