Een fles bier met glazen kan je zonder probleem mee in de filmzaal nemen. © Sven Van Haezendonck 

LUX28 opent in stadsbioscoop: “Een glas bier of wijn kan mee in de filmzaal”

Mechelen -

“Vergeet de plastic bekers, je kan gewoon een glas bier of wijn meenemen in de filmzaal”, zegt Koen Ver Donck van LUX28. Dat is de horecazaak die volgende week vrijdag 8 oktober de deuren opent in de nieuwe stadsbioscoop in Mechelen. Kaat Van Dam en Lara De Coninck gaan de bar en het café runnen. “Ons café op de prachtige gaanderij willen wij graag laten uitgroeien tot een nieuwe vaste waarde”, vertelt Jasper Benn.

Sven Van Haezendonck

Over een week verwelkomt Cinema Lumière Mechelen in de Oude Stadsfeestzaal de eerste filmliefhebbers. De ticketverkoop verloopt naar wens. “Het enthousiasme bij de mensen is groot. Als de deur hier openstaat, springt er geregeld iemand binnen. Ze zijn benieuwd en ze willen duidelijk graag naar de film”, zegt Jon Michelena van Lumière Groep.

Voor het horecagedeelte ging de groep een langdurige overeenkomst aan met brouwerij Het Anker. “Ik ben blij dat dit iconisch monument een mooie invulling krijgt. Het is tof dat we daar mee onze schouders onder kunnen zetten”, zegt Charles Leclef.

De uitbating van de bar en het café laat de brouwerij over aan de jonge horecaondernemers achter het populaire cultuurcafé KUUB. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij samen met Het Maanlicht voor een mooie meerwaarde zorgen in de Merodestraat”, vertelt Leclef.

Bar in de lobby

In een bar in de lobby op de benedenverdieping kunnen bezoekers voor de film terecht voor een glaasje bier of wijn. “Wij werken niet met plastic bekers. Je kan je glas en een fles bier of wijn gewoon meenemen in de zaal”, vertelt Koen Ver Donck. LUX28 is voor hem en zijn vennoten Jasper Benn en Jasper Meysmans na KUUB de tweede zaak.

Kaat Van Dam en Lara De Coninck worden de vaste gezichten van LUX28.  © Sven Van Haezendonck

Al geven ze de dagelijkse leiding wel in handen van twee dames, Kaat Van Dam (26) en Lara De Coninck (25). Allebei hebben ze al heel wat ervaring in de horeca. “Ik ben superblij en vereerd dat wij deze kans krijgen”, zegt Kaat. Als jobstudent maakte ze nog de opstart van KUUB mee. “Ik ben deze zomer in KUUB beginnen te werken. Zo heb ik de mannen wat beter leren kennen. Ik kijk er hard naar uit om hier te beginnen. Ik kan echt niet wachten”, vertelt Lara.

Café op de gaanderij

Het café op de gaanderij willen ze laten uitgroeien tot een vaste waarde in Mechelen. “In een cosy sfeer die iets art-decoachtigs heeft, willen wij het een eigen identiteit geven. Zeker ’s avonds als de zon ondergaat en de sfeerverlichting begint te branden, wordt het hier echt gezellig. Ook als je niet naar de film gaat, ben je meer dan welkom”, legt Jasper Benn uit.

De uitbaters zetten momenteel hun kaart op punt, want vanaf woensdag 13 oktober kan je in LUX28 ook iets eten. “We zijn bezig om een concept uit te werken met ‘haute dogs’. Die zien we niet als een snack, maar als een volwaardige maaltijd. Ook vegan. In onze snacks willen wij geregeld variatie brengen”, legt Koen Ver Donck uit.

“Samen met Lumière werken wij een aanbod uit voor vergaderingen, kleinschalige bijeenkomsten en recepties”, zegt Jasper Meysmans. De bar aan de filmzalen is telkens open voor vertoningen. Het café op de gaanderij is woensdag en donderdag open van 16u tot middernacht. Vrijdag zijn klanten welkom van 16 tot 1u, zaterdag van 12 tot 1u en zondag van 12 tot 23u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen