Ontdek onze gastronomische gids van Antwerpen: dit zijn jullie favoriete restaurants

Antwerpen was vorige week gaststad voor The World’s 50 Best Restaurants 2021. Ook wij presenteren een 50-lijst, maar dan eentje over Antwerpen. Jullie stelden daarop zelf een top tien samen per restaurantcategorie.

Daarvoor deden we een beroep op acht culinaire experts en foodies die ieder hun eigen lijst indienden. Zij kozen op onze vraag telkens tien zaken in vijf verschillende categorieën: Groenten Boven dat het vegetarische en deels vegetarische aanbod bekijkt, Fastfood in al zijn vormen en Op weg naar een Ster. Onder Classico verstaan we brasseries, Italianen, vlees- en visrestaurants en onder Modern vallen Aziaten en sharing- en aperitiefrestaurants.

Uit de favorietenlijstjes van onze experts maakten we een selectie met een breed palet. Zijn het de beste van ’t Stad die we presenteren? Niet allemaal en niet noodzakelijk, en uiteraard is deze lijst niet volledig. Maar de lezer kan er wel mee op ontdekkingstocht in eigen stad.

Vorige week kon je meestemmen op jouw favoriet in elke restaurantcategorie. Zo stelden we per categorie een top tien samen.

Classico’s

 

Fastfood

 

Groenten boven

 

Op weg naar een ster

 

Modern

 

Vastgoed

Jobs in de regio