©  Joris Herregods

Nieuw buurtrestaurant opent in Hoboken: “Dagschotel is maar liefst drie keer sociaal”

Hoboken -

Dagschotel, zo zal het nieuwe buurtrestaurant in de Paul Vekemanslaan in Hoboken heten. Buurtbewoners van het Valaar, het Kiel en Hoboken zullen er vanaf 1 oktober een hapje kunnen komen eten. Maaltijden bestellen wordt ook een mogelijkheid. “Dagschotel is maar liefst drie keer sociaal”, zegt schepen van lokale sociale zaken Tom De Boeck (Vooruit).

“Ten eerste leren buurtbewoners van het Valaar, het Kiel en Hoboken elkaar hier kennen,” zegt De Boeck. “Ten tweede kunnen gezinnen die het niet al te breed hebben hier voor enkele euro’s gevarieerd eten. En ten slotte is het een plaats om een belangrijke stiel te leren, voor mensen die hun plek op de gewone arbeidsmarkt nog niet helemaal gevonden hebben.”

Volgens schepen van sociale zaken van de stad Antwerpen, Tom Meeuws (Vooruit), was er in Hoboken een specifieke nood aan zo’n restaurant, omdat er een groot aantal kwetsbare gezinnen woont. “Het restaurant is natuurlijk niet alleen voor hen, maar voor die gezinnen wordt het wel voordeliger”, zegt hij.

Naast de sociale componenten zetten de stad en uitbater Sense ook in op takeaway, wat op een milieuvriendelijke manier zal gebeuren. “Zo werkt het restaurant met herbruikbare verpakkingen en bakfietskoeriers”, zegt Meeuws. Op langere termijn wil de stad ook graag een gelijkaardig concept op de grens tussen Deurne, Berchem en Borgerhout openen, om ook die buurtbewoners van zo’n driedubbele sociale plek te voorzien.

  SVO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio