© pego

IN BEELD. Helse sfeer op de Bosuil: wantoestanden voor, tijdens én na de match

Antwerp FC speelde vanavond zijn eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen tegen Eintracht Frankfurt, eindelijk weer mét supporters. Dat viel echter zwaar tegen: voor, tijdens én na de match liep het grondig mis.

yala

Voor

In aanloop naar de wedstrijd was het al van dat in de stad. Hooligans van Frankfurt vielen een supporterscafé van Antwerp aan, zo’n honderd Duitsers werden opgepakt.

Eens in het stadion, vlak voor de aftrap, staken Antwerpfans op de nieuwe tribune 4 achter het doel massaal vuurwerk af. Heel de Bosuil werd even in rook gehuld. De wedstrijd kon uiteindelijk wel op het voorziene tijdstip van start gaan.

Tijdens

Bij de start van de tweede helft gebeurde het opnieuw. Toen werd Frankfurt-doelman Kevin Trapp zelfs geraakt door een voetzoeker en werd de wedstrijd enkele minuten stilgelegd. De stadionomroeper gaf op aangeven van de scheidsrechter nog een waarschuwing mee aan de Antwerpse fans. Als het opnieuw gebeurde, zou de match gestaakt worden. Zo ver kwam het gelukkig niet.

Na

Ook na de wedstrijd gingen ze nog over de schreef in de tribunes. Enkele Duitse supporters op de hoofdtribune gingen de late winning goal iets té ostentatief vieren en kregen het aan de stok met de Antwerpenaren. De harde kern van de Great Old probeerde nog via diezelfde hoofdtribune aan het bezoekersvak te geraken. De oproerpolitie was meteen massaal aanwezig en hield de situatie onder controle.

Buiten het stadion waren er na afloop geen incidenten meer.

LEES OOK: Pijnlijke avond voor Antwerp: late nederlaag tegen Frankfurt, ook fans tonen zich van hun slechtste kant

Bekijk hier de beelden vanop de Bosuil:

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 
 
 
 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  BELGAIMAGE

 

 ©  BELGA

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  AP

 

 ©  BELGA

 

 ©  AP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio