De Hovestraat moet veiliger voor de fietsers worden. 

De Hovestraat moet veiliger voor de fietsers worden. © Filip Spoelders

Bij heraanleg Hovestraat krijgt ook kruispunt met Boniverlei vernieuwing

Edegem -

De heraanleg van de Hovestraat in Edegem wordt al geruime tijd aangekondigd. Bij dit project behoort nu ook het conflictvrij maken van het kruispunt met de Boniverlei.

In 2014 werd reeds de opdracht gegeven vanuit het gemeentebestuur om de heraanleg van de Hovestraat voor te bereiden. Zeven jaar later is er voorzichtig uitzicht op een realisatie. “Voor eind 2021 zou het voorontwerp moeten klaar zijn. Daarna moeten nog enkele stappen worden gezet waaronder de plannen voorleggen aan de inwoners”, geeft schepen voor openbare werken”, Philippe Muyters (N-VA) aan.

De Hovestraat zal onder andere veiligere en gescheiden fietspaden krijgen. Hiervoor zullen subsidies worden aangevraagd bij het Fietsfonds.

Kruispunt

Edegem heeft ondertussen een samenwerkingsakkoord gesloten met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Water-Link om ook het kruispunt met de Boniverlei mee te vernieuwen. “AWV maakt de keuze voor conflictvrije kruispunten en dat zal ook voor dit kruispunt worden meegenomen. Momenteel wordt aan het voorontwerp van het kruispunt gewerkt.” (fisp)