De leerlingen maakten een bijenhotel in de vorm van de letters van Berkenbeek. 

De leerlingen maakten een bijenhotel in de vorm van de letters van Berkenbeek. © Neel Vermeiren

Vijftig jaar verbondenheid in bijenhotel van Berkenbeek

Wuustwezel -

Willy Reyniers en Chris Gommers, de drijvende krachten achter het project, onthulden voor de school een reuze bijenhotels. Het hotel is gebouwd in de vorm van de letters van Berkenbeek en wijzen op 50 jaar verbondenheid.

In 2020 wilde Berkenbeek de vijftigste verjaardag vieren van de school voor bijzonder onderwijs. Corona stak daar een stokje voor. Deze bijzondere verjaardag kreeg een erg krachtig symbool: een reuze bijenhotel. “Dit bijenhuis is een krachtig symbool van onze werking”, legde directeur basisonderwijs Erwin Van Nispen uit. “Het verwijst naar de verbondenheid met de natuur en de verbondenheid met elkaar. Samen werken we aan een project waarbij we onze leerlingen een mooie toekomst willen geven. Die verbondenheid wordt uitgedrukt in dit bijenhotel. Alle klassen maakten een bijenhuisje. Die werden zo geplaatst dat ze samen de letters van Berkenbeek vormen. Het is meer een resort dan een hotel want Berkenbeek prijkt nu reuzegroot juist voor de school.”

Van Nispen bracht hulde aan Willy Reyniers die tot zijn 75 jaar werkzaam verbonden was aan de school en nu nog als vrijwilliger diverse groene projecten op stapel zet. Berkenbeek ligt midden de natuur. Willy ijverde voor de aankoop van het bos achter de school dat nu dienst doet als exploratiebos en als speelbos. Hij nam ook het initiatief om een geitenstal in de omgeving van de school te plaatsen. “Jarenlang was hij voor onze leerlingen een natuurgids. Hij organiseerde ook tal van natuurkampen met de leerlingen op diverse plaatsen.” Chris Gommers zette haar schouders onder de creatieve uitwerking van het project rond het bijenhotel.

Schepen van Milieu Sus Vissers (CD&V) vertelde dat het gemeentebestuur reeds meerdere initiatieven nam om van de gemeente een bijvriendelijke gemeente te maken. Daarbij hoorde de oproep om op diverse plaatsen bijenhotels te plaatsen. “Een bijenhotel aan een bijzondere school dat is een bijzonder geslaagde onderneming”, besloot Vissers met een woordspeling. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio