Sten en Catho bieden hun klanten een beperkt assortiment aan in hun pop-upcontainer. 

Sten en Catho bieden hun klanten een beperkt assortiment aan in hun pop-upcontainer. © WOAD

Werken aan Steenweg op Mol: Bakkerij Goris opent pop-up

Turnhout -

Minstens drie maanden lang wordt er aan de riolering gewerkt op de Steenweg op Mol in het centrum van Turnhout. Sten en Catho van Bakkerij Goris kozen eieren voor hun geld en openden een pop-up aan de overkant van de ring.

Wouter Adriaensen

Maandag 20 september is een aannemer begonnen met de aanleg van een regenwaterafvoeras in de Steenweg op Mol. Daarvoor is de invalsweg afgesloten tussen de Oranjemolenstraat en huisnummer 45, pal tussen de ring en Bakkerij Goris dus. “We zijn realistisch, dit zal een serieuze impact op onze verkoop hebben”, menen Sten Goris en Catho Schoenmakers. “We hebben deze vakantie nog geïnvesteerd in een nieuwe oven en hebben zes vaste medewerkers in dienst. Bij de pakken gaan zitten was dus geen optie.”

Als op de markt staan

Het koppel ging op zoek naar een plek voor een pop-up op het openbaar domein. “Maar daarvoor moesten we een vergunning aanvragen en dat zou een paar maanden duren”, vertellen ze. “Gelukkig konden we terecht op de oprit van goede klanten van ons, langs de Steenweg op Turnhout in Oud-Turnhout. Onze pop-upcontainer is open van dinsdag tot en met zondag van 7 tot 13u.”

In Oud-Turnhout is een beperkt assortiment van Bakkerij Goris verkrijgbaar. “We moeten roeien met de riemen die we hebben, zo kunnen klanten bijvoorbeeld niet betalen met Bancontact. Het voelt een beetje als op de markt staan (lacht). Nu het zonnetje nog schijnt, is het best leuk. We bieden takeaway koffie aan, soms blijven klanten dan even hangen.” Ondertussen blijft de bakkerij in het centrum ook open.

“Kleine omleiding”

Er is enige wrevel bij Sten en Catho over de late waarschuwing voor de werken. “Een week voor het geplande begin kregen we een brief in de bus. Gelukkig was er nog twee weken vertraging zodat we toch drie weken tijd hadden om alles voor te bereiden. Omdat er geen werken aan de rijbaan zelf gebeuren, hebben we geen recht op een hinderpremie. Achter de schermen is het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar in de zaak staan we toch altijd met de glimlach.”

Turnhouts schepen van Wegenbeheer Marc Boogers (Groen) zegt dat de brief over de werken tien dagen op voorhand in de bussen van de buurtbewoners gevallen is. “Dat is wel het minimum. Zodra we over de informatie beschikken, communiceren we die zo snel mogelijk. Via de Oranjemolenstraat en de Boomgaardstraat is het bovendien maar een kleine omleiding voor autobestuurders tot bij Bakkerij Goris.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio