Ilse Daems, Wouter Coox en Kathleen Verbeeck (WildvanHoof!) brachten de petitie naar de gemeenteraad. 

Ilse Daems, Wouter Coox en Kathleen Verbeeck (WildvanHoof!) brachten de petitie naar de gemeenteraad. © RR

WildvanHoof! overhandigt petitie voor behoud van open ruimte

Hove -

Burgercollectief WildvanHoof! ijvert sinds dit voorjaar voor het behoud van de open ruimte in Hove. Met de overhandiging van een petitie met 2.167 handtekeningen aan het gemeentebestuur voelt het zich daarin stevig gesteund door de Hovenaren.

Filip Spoelders

Het verdwijnen van open ruimte voor vastgoedprojecten zette verscheidene inwoners aan om zich te verenigen in een burgerbeweging. “Onze eis is duidelijk. Wij willen niet dat open groene ruimtes nog verder worden opgeofferd aan projectontwikkelaars. De grens is meer dan bereikt. Alle politieke partijen lijken het met ons eens. Ik hoor geen enkele partij zeggen dat ze groen wil opofferen om meer beton mogelijk te maken. En toch gebeuren er dingen...”, richtte Wouter Coox zich als woordvoerder tot de raadsleden.

In overleg

Schepen voor Omgeving, Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) gaf aan dat overleg binnenkort mogelijk is. “Ik denk dat wij WildvanHoof! dankbaar moeten zijn voor de openheid en de transparantie van de boodschap. Ik kan zeggen dat wij dit als bestuur zeker ernstig gaan nemen en dat we deze petitie inhoudelijk gaan toetsen aan de beleidsplannen die voorliggen. De twee meest recente visiedocumenten, het vlekkenplan en het beeldkwaliteitsplan, zijn in de gemeenteraad unaniem goedgekeurd. Dit is een belangrijk element van draagvlak. Wij zijn zeker bereid verder in overleg te gaan, nadat we ons hierop georganiseerd hebben.”

Groot Hoofsch Veld

WildvanHoof! gaat de Hovenaren blijven informeren en sensibiliseren, onder andere over de toekomstplannen rond het Groot Hoofsch Veld. “Wij hebben ons de vraag gesteld of de bouw van 140 appartementen in deze relatief grote open ruimte wel iets is wat de Hovenaren willen en hoe het kan dat niemand hierover iets wist”, geeft Wouter Coox aan.