Ranst moedigt het bankzitten aan, zoals deze mensen gezellig demonstreren. 

Ranst moedigt het bankzitten aan, zoals deze mensen gezellig demonstreren. ©  Jan Van der Perre

Ga eens wat vaker samen op bank zitten

Ranst -

Eden Hazard zal er waarschijnlijk intussen wel genoeg van hebben, maar de gemeente Ranst moedigt het bankzitten aan. Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid wil Ranst ontmoetingen en sociale contacten op zitbanken promoten.

Kristin Matthyssen

Van 1 tot 10 oktober wil Ranst de aandacht vestigen op het belang van ontmoeting en sociale verbondenheid. Dit jaar is het centrale thema ‘Neem plaats op onze bank’. Dit kan op elke zitbank, maar Ranst gaat enkele banken in de kijker zetten door er zogenaamde ‘bankhangers’ aan te bevestigen met een aantal vragen die aanleiding kunnen geven tot een goed gesprek.

Net zoals vorig jaar zullen inwoners op de ramen van de gemeentelijke gebouwen fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes vinden om even bij stil te staan. Dit jaar breidt de gemeente deze actie uit naar alle middenstanders. Zij kregen het nodige materiaal om spreuken aan te brengen op de vensters van hun zaak.

Met de spreukenactie wil de gemeente Ranst niet alleen een glimlach op het gezicht van mensen toveren, maar tegelijkertijd mensen doen nadenken over hun mentaal welbevinden en het belang van sociale verbondenheid daarbij.

Tot slot zijn er ook een heleboel gratis online workshops voor jong als oud. Inschrijven via www.logoantwerpen.be/gratis-online-programma, want het aantal plaatsen is beperkt.