Deejay Vital Van Ham. 

Deejay Vital Van Ham. © Joren De Weerdt

Deejay kan zaal Forum weer openen: “Kippenvel als ik weer honderden mensen voor mij zal hebben”

Berlaar -

In zaal Forum in Berlaar zal komende zaterdag weer gefeest kunnen worden. Deejay Vital Van Ham van de vzw Popcornoldies opent er voor het eerst in anderhalf jaar de deuren. En dat zal hem héél goed doen.

Bert Provoost

De vzw organiseert al sinds 2006 heel geregeld dansavonden in zaal Forum in Berlaar. Net voor corona waren dat er zo’n 35 per jaar. “De laatste edities was het telkens heel druk. Alles draaide heel goed. Onze Soultrain-avonden waren razend populair, voor onze Popcornoldies-avonden kwamen er mensen uit het hele land naar Berlaar afgezakt. Ze komen naar hier voor de unieke ambiance. Maar aan dat alles is dus abrupt een einde gekomen”, legt organisator Vital Van Ham uit.

De deejay verwacht nu een hoge opkomst. “Als ik het aantal aanmeldingen via Facebook zie, dan gaat de opkomst enorm groot zijn. Het is duidelijk dat al die mensen ons enorm gemist hebben. Ook de vrijgezellen, die ongeveer de helft van ons cliënteel zijn, zijn ook blij dat ze nog eens uit kunnen gaan. Zij hebben het vaak het lastigste gehad. We gaan alles uiteraard helemaal volgens de regels organiseren. Het was bij veel vaste bezoekers wel de gewoonte om anderen te kussen bij het binnenkomen, dat zal nu waarschijnlijk wat minder gebeuren”, klinkt het.

Uitgelaten sfeer

Voor Vital, zelf één van de deejays op de evenementen, was het ook nagelbijten tot hij weer mocht starten. “Het was echt geen leuke periode. Ik miste zelf ook de familiale, vriendschappelijke sfeer die er altijd hangt op onze dansavonden. Ik kijk er nu enorm naar uit dat er weer op muziek gedanst zal mogen worden. Ik weet nu al dat ik kippenvel zal hebben als ik weer honderden mensen voor mij zal zien dansen. En de sfeer zal ongelofelijk uitgelaten zijn, dat staat nu al vast.”

Soultrain, met genres als soul, disco en motown, is de eerste party in zaal Forum op zaterdag 2 oktober. Een week later op 9 oktober is er de eerste editie van de Popcornoldies.

Vital brengt de laatste zaken nog in orde.

Vital brengt de laatste zaken nog in orde. © Joren De WeerdtMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio