Met klein afval naar de markt. Ivarem wacht je op.

Met klein afval naar de markt. Ivarem wacht je op. © Leo De Nijn

Ivarem komt tijdens marktdag met mini-recyclagepark naar bewoners

Mechelen, Lier, Duffel, Berlaar, Bonheiden, Bornem -

Bewoners van Mechelen, Lier, Duffel, Berlaar, Bonheiden en Bornem kunnen in oktober kleine spullen zoals hout, ijzer, elektro of piepschuim kwijt op de stand van Ivarem tijdens een van de marktdagen in hun gemeente.

Intercommunale Ivarem, die in het arrondissement Mechelen in de meeste gemeenten instaat voor de afvalverwerking, wil in de maand oktober het recycleren van kleine spullen nog makkelijker maken met het opzetten van een mini-recyclagepark. Het gaat om kleine zaken die in een draagtas of trolley passen. “Onze recyclageparkwachters gaan ze op een markt of plein in hun gemeenten weer opwachten”, zegt Filip Van Assche, woordvoerder van Ivarem.

 

 © Leo De Nijn

De stand van Ivarem met mobiele containers en bakken staat op de marktdag van de gemeente. “Het gaat om spullen waarvoor je op een recyclagepark niet moet betalen. Denk maar aan afvalsoorten als frituurolie, vlak glas, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, kledij, porselein, drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro zoals een gsm of tablet en herbruikbare goederen zoals speelgoed”, geeft Ivarem nog mee.

Wanneer en waar het mini-recyclagepark naar jouw gemeente komt, kan je terugvinden op onderstaande website. (ldn)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio