©  rr

Lotte (26) uit Wuustwezel loopt Marathon des Sables voor het goede doel

Wuustwezel -

De Marathon des Sables in Marokko, zo’n 250 kilometer lang, staat bekend als de zwaarste voettocht ter wereld. Toch ziet Lotte De Vet (26) het als een uitgelegen kans om op avontuur te gaan én geld in te zamelen voor het goede doel To Walk Again.

Sonia De Bock

Niet iedereen droomt ervan om zeven dagen lang een bloedhete woestijn te doorkruisen, maar voor Lotte De Vet uit Wuustwezel was deelnemen aan de Marathon des Sables iets waar ze al een tijdje over nadacht. “Ik hou wel van uitdagingen, zeker op sportief vlak. Toen ik Tom Waes jaren geleden de marathon zag lopen op tv, dacht ik: als ik wat ouder ben, wil ik dat ook doen. De Marathon des Sables stond dus al een tijdje op mijn bucketlist.”

Lotte doet niet alleen mee om op sportief vlak doelen te bereiken, maar ook om geld in te zamelen voor een goed doel. “Ik ga al een aantal jaar mee op sportkamp met To Walk Again. Het is een organisatie die mensen in een rolstoel of met een beperking helpt om opnieuw te sporten. Sinds vorig jaar is er een nieuw project opgestart in Wuustwezel, waarbij kinderen in een weide tussen de dieren en de natuur kunnen revalideren. Ze zijn nu geld aan het inzamelen voor een staprobot, zodat de kinderen in de wei kunnen wandelen in plaats van in een ziekenhuisgang.”

M&M’s als beloning

Wat de marathon zo zwaar maakt, zijn de extreme temperaturen en de bagage die elke deelnemer zelf moet dragen. De rugzak kan al snel meer dan 12 kilo wegen en bevat enkel essentiële materialen en voedsel. Ook Lotte ziet de temperaturen en de rugzak als de grootste uitdagingen tijdens de race. “In België heb ik niet kunnen trainen op die extreem warme en koude temperaturen. Ik denk dat dat het moeilijkste punt gaat zijn. Ook mijn voedingsplan zal cruciaal zijn. Ik zal voldoende moeten eten en drinken om de finish te halen.”

Hoewel de rugzak niet te vol mag zitten, kon ze haar chocoladeverslaving niet thuis laten. “Ik heb voor elke avond M&M’s mee als beloning. Die kan ik opeten als dessert nadat de zon is ondergegaan.”

De rugzak van Lotte met al het nodige materiaal voor de marathon. 

De rugzak van Lotte met al het nodige materiaal voor de marathon. ©  RR

De 35ste editie van de Marathon des Sables gaat door van 1 tot 11 oktober. 37 Belgen schreven zich ook in. Lotte voelt zich goed en heeft er veel zin in. “Zenuwen zijn er niet echt, de kriebels om eraan te beginnen wel. Wat ik na mijn race ga doen? Genieten van een lange, warme douche en een lekker ijsje eten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio